Δίχρονος δίνει μάχη για τη ζωή μετά τον παραλίγο πνιγμό του σε κατάστημα της Pizza Hut

Δίχρονος δίνει μάχη για τη ζωή μετά τον παραλίγο πνιγμό του σε κατάστημα της Pizza Hut

Σύμφωνα με τη μητέρα του Τζέικομπ, η καρδιά του γιου της είχε σταματήσει για τριάντα ολόκληρα λεπτά προτού οι διασώστες καταφέρουν επαναφέρουν τη λειτουργία της

Δίχρονος δίνει μάχη για τη ζωή μετά τον παραλίγο πνιγμό του σε κατάστημα της Pizza Hut
Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία του μικρού Τζέικομπ, ενός χαριτωμένου δίχρονου παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή, μετά από τον παραλίγο πνιγμό του από ένα σταφύλι που σφηνώθηκε στο λαιμό του ενώ έτρωγε με τους γονείς του σε ένα κατάστημα της Pizza Hut.

Όταν η ρόγα έφραξε την αναπνευστική οδό του παιδιού, κατά τη διάρκεια του οικογενειακού γεύματος, αμέσως έσπευσε στο σημείο ο ειδικός πρώτων βοηθειών ο οποίος δοκίμασε διάφορες μεθόδους απόφραξης του σημείου, συμπεριλαμβανομένης της γνωστής λαβής Χάιμλιχ.

Ωστόσο, τόσο η δική του μάχη όσο και οι προσπάθειες δύο συναδέλφων από το διπλανό σινεμά που έτρεξαν να βοηθήσουν απέβησαν άκαρπες. Η αφαίρεση του σταφυλιού στάθηκε δυνατή μόνο αρκετά λεπτά αργότερα, όταν οι νοσοκόμοι στο ασθενοφόρο που μετέφερε τον μικρό στο νοσοκομείο χρησιμοποίησαν ιατρικό ψαλίδι για να αποφράξουν την αναπνευστική οδό του παιδιού.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη μητέρα του Τζέικομπ, η καρδιά του γιου της είχε σταματήσει για τριάντα ολόκληρα λεπτά προτού οι διασώστες καταφέρουν επαναφέρουν τη λειτουργία της. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, το άτυχο αγοράκι νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε τεχνητό κώμα, με ελάχιστες ελπίδες επιβίωσης, όμως οι γονείς του δεν το βάζουν κάτω.

«Όσοι γνωρίζουν τον Τζέικομπ ξέρουν ότι είναι ένα δυνατό και πεισματάρικο αγοράκι. Ελπίζω να χρησιμοποιήσει αυτά τα χαρακτηριστικά για να επιστρέψει κοντά μας», λέει η καταρρακωμένη μητέρα του, Άμπιγκεϊλ, από το νοσοκομείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης