Κομισιόν: Διαψεύδει τα περί απόσυρσης της πρότασης για ποσόστωση στην ανακατανομή προσφύγων

Κομισιόν: Διαψεύδει τα περί απόσυρσης της πρότασης για ποσόστωση στην ανακατανομή προσφύγων

Η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα αρνήθηκε πως υπάρχει περίπτωση να προταθεί η οικειοθελής συμμετοχή των ευρωπαϊκών χωρών στο σύστημα ανακατανομής, όπως ζητούν τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης

Κομισιόν: Διαψεύδει τα περί απόσυρσης της πρότασης για ποσόστωση στην ανακατανομή προσφύγων
Σε επίσημη διάψευση προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη φημολογούμενη απόσυρση της πρότασης Γιούνκερ για υποχρεωτική ποσόστωση μεταναστών μεταξύ των κρατών-μελών και αύξηση του αριθμού μεταναστών προς μετεγκατάσταση στις 120.000.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Μίνα Αντρέεβα, αρνήθηκε πως υπάρχει περίπτωση να προταθεί η οικειοθελής συμμετοχή των ευρωπαϊκών χωρών στο σύστημα ανακατανομής, όπως ζητούν τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε: «Τα δημοσιεύματα του Τύπου που υποστηρίζουν πως η Επιτροπή σχεδιάζει την απόσυρση της πρότασης υποχρεωτικής ποσόστωσης είναι λανθασμένα. Ο πρόεδρος Γιούνκερ επανέλαβε, στη συνάντηση των επιτρόπων χθες, πως η πρόταση για μετεγκατάσταση 120.000 μεταναστών παραμένει στο τραπέζι. Θα ήθελα να συμπληρώσω την ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υποστηρίζει την πρότασή μας».

Δεδομένης της κατάστασης, είναι ξεκάθαρο πως η Σύνοδος Εσωτερικών Υποθέσεων, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, θα αποτελέσει καταλυτική ημερομηνία ως προς το μέλλον της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Σύνοδο Εσωτερικών θα γίνει μια δεύτερη προσπάθεια από την πλευρά της προεδρίας του Λουξεμβούργου να γίνει δεκτό από τα κράτη-μέλη το σχέδιο της Επιτροπής, ιδιαίτερα από τους κύριους πολέμιούς του: τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της προεδρίας του Λουξεμβούργου για το πρόγραμμα της Συνόδου, που αναφέρει πως «η προεδρία θέλει το Συμβούλιο να υιοθετήσει την απόφαση για τον προσωρινό μηχανισμό για μετεγκατάσταση 120.000 ανθρώπων με ξεκάθαρη ανάγκη διεθνούς προστασίας από τα ευάλωτα στη μετανάστευση κράτη-μέλη». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης