Βιρτζίνια: Με μία σφαίρα στο κεφάλι δολοφονήθηκαν οι δύο δημοσιογράφοι

Βιρτζίνια: Με μία σφαίρα στο κεφάλι δολοφονήθηκαν οι δύο δημοσιογράφοι

«Έκανα βλακεία», φέρεται να έγραψε σε μήνυμα ο Φλάναγκαν σε φίλο του μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση - Είχε προσχεδιάσει το έγκλημα ο 41χρονος δράστης

Βιρτζίνια: Με μία σφαίρα στο κεφάλι δολοφονήθηκαν οι δύο δημοσιογράφοι
Με μία σφαίρα στο κεφάλι εκτέλεσε ο Βέστερ Λι Φλάναγκαν την Άλισον Πάρκερ και τον Άνταμ Γουάρντ, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα που επικαλούνται τις υγειονομικές αρχές της περιοχής Roanoke.

Ο πρώην εργαζόμενος του δικτύου WDBJ, Φλάναγκαν, ο οποίος έφερε και το ψευδώνυμο Μπράις Γουίλιαμς, έδωσε τη χαριστική βολή στους δύο άτυχους νέους και τραυμάτισε σοβαρά την καλεσμένη της 24χρονης δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με τις αρχές αιτία θανάτου για την Πάρκερ ήταν ο τραυματισμός σε κεφάλι και στήθος και για τον Γουάρντ ο τραυματισμός στο κεφάλι, ενώ έφερε τραύματα και στη σπονδυλική στήλη.

Κλείσιμο
«Έκανα βλακεία», έγραψε σε φίλο του ο δολοφόνος

Λίγα λεπτά μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, ο Φλάναγκαν φέρεται να έστειλε γραπτό μήνυμα σε φίλο του, στον οποίο ομολογούσε το έγκλημα. «Έκανα βλακεία», λέγεται πως έγραψε στο φίλο του, μετά την εκτέλεση των δύο νέων.

Ο 41χρονος πρώην εργαζόμενος του δικτύου, ο οποίος είχε απασχολήσει τη διεύθυνση για την εριστική συμπεριφορά του, φέρεται να είχε προετοιμάσει το έγκλημα καθώς πριν λίγες εβδομάδες είχε φροντίσει να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήσει για να διαφύγει πριν αυτοκτονήσει.

Μάλιστα, στο όχημα που εντόπισαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν μία περούκα, μία εσάρπα, τρεις διαφορετικές πινακίδες αυτοκινήτου, γυαλιά και μία ομπρέλα. Την ίδια ώρα, βρέθηκε ένα πιστόλι, έξι περιοδικά για όπλα και σφαίρες για πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Η συγκλονιστική μαρτυρία της επιζήσασας

Σοβαρά τραύματα υπέστη η Βίκι Γκάρντνερ, η οποία δέχθηκε τα πυρά του Φλάναγκαν τη στιγμή που έδινε συνέντευξη σε ζωντανή μετάδοση στην άτυχη Πάρκερ.

Όπως δηλώνει στο δίκτυο ΑBC ο σύζυγός της, Τιμ, η γυναίκα νοσηλεύεται ακόμα, αλλά παρά την αφαίρεση τμήματος από το νεφρό και το έντερο, η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο Γκάρντνερ μιλώντας στο ΑBC μετέφερε τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε η γυναίκα του, όπως του τις περιέγραψε όταν ξύπνησε από το φαρμακευτικό κώμα στο οποίο είχε πέσει.
Η γυναίκα δεν είδε τον δράστη να πλησιάζει καθώς την εμπόδιζε το φως της κάμερας, σύμφωνα με τον σύζυγό της.

«Τότε πυροβόλησε τρεις φορές στη γυναίκα μου και εκείνη προσπαθούσε να αποφύγει τα πυρά. Δεν την πέτυχε τις δύο φορές και τότε εκείνη έσκυψε στο έδαφος και τυλίχτηκε σαν μπάλα. Τότε ήταν που την πυροβόλησε στην πλάτη», δήλωσε ο Γκάρντνερ.

Παρά το σοκ και τον τραυματισμό, η γυναίκα σηκώθηκε όρθια και περπάτησε μέχρι το ασθενοφόρο που στο μεταξύ είχε κληθεί στο σημείο του εγκλήματος.

«Ο χειρουργός μου είπε ότι για δύο εκατοστά δε θα μπορούσε πια να περπατήσει και για δύο ακόμα εκατοστά δε θα ζούσε», είπε συγκλονισμένος ο Γκάρντνερ.

«Σιγά, σιγά αρχίζει να συνειδητοποιεί αυτό που συνέβη. Είναι… καλά, αλλά συντετριμμένη», πρόσθεσε ο σύζυγος της τυχερής Βίκι Γκάρντνερ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης