Telegraph: Οι δύο υποψήφιοι Φινλανδοί ΥΠΟΙΚ που πρέπει να «φοβάται» η Ελλάδα

Telegraph: Οι δύο υποψήφιοι Φινλανδοί ΥΠΟΙΚ που πρέπει να «φοβάται» η Ελλάδα

Οι δύο επιλογές που διαφαίνονται μέχρι στιγμής, για τη θέση, δεν είναι καθόλου θετικές για την Ελλάδα, ιδιαίτερα εφόσον, η χώρα μας ζητήσει και τρίτο πακέτο στήριξης

Telegraph: Οι δύο υποψήφιοι Φινλανδοί ΥΠΟΙΚ που πρέπει να «φοβάται» η Ελλάδα
Καθοριστικός θα είναι για τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Φυνλανδίας, αφού, μετά τις εκλογές στην σκανδιναβική χώρα, το Eurogroup αποκτά ένα νέο μέλος.

Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, όμως, οι δύο επιλογές που διαφαίνονται μέχρι στιγμής, για τη θέση, δεν είναι καθόλου θετικές για την Ελλάδα, ιδιαίτερα εφόσον, η χώρα μας ζητήσει και τρίτο πακέτο στήριξης.

Κλείσιμο
Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Γιούχα Σίπιλα του Κεντρώου Κόμματος, αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες ημέρες τον... εκλεκτό που θα αναλάβει το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών.

Φαβορί για τη θέση είναι ο Τίμο Σόινι, ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού True Finns, που εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή της χώρας το 2011, στο απόγειο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Ο Σόινι, εκτός από ένθερμος πολέμιος των πολιτικών της μετανάστευσης, είναι και κατά της δανειοδότησης των χωρών του Νότου από τις χώρες του πυρήνα. Μάλιστα, ο Σόινι είχε αποχωρήσε από την προηγούμενη κυβέρνηση όταν πριν τέσσερα χρόνια αποφάσισε να βοηθήσει την Πορτογαλία.

Έτσι ο επονομαζόμενος ως «αρκούδα της Φινλανδίας», δεν αποκλείεται να προκαλέσει εμπλοκή και σε μια ενδεχόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα. Μάλιστα, πολλές φορές έχει ζητήσει να αποχωρήσει η χώρα μας από το ευρώ.

Πόσο πιθανό είναι να αναλάβει τη θέση του ΥΠΟΙΚ ο Σόινι; Πολύ πιθανό.

Το κόμμα των Φινλανδών έλαβε σημαντικό ποσοστό στις εκλογές (18%), και όχι μόνο θα μπουν στην Βουλή, αλλά θα είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα. Η παράδοση θέλει ο ηγέτης του μικρότερου κόμματος του συνασπισμού αναλαμβάνει το πόστο του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης