Ο Πούτιν βάζει σε επιφυλακή τον Βόρειο Στόλο στην Αρκτική

Ο Πούτιν βάζει σε επιφυλακή τον Βόρειο Στόλο στην Αρκτική

Στρατιωτικές ασκήσεις από το ρωσικό πολεμικό ναυτικό και μονάδες αλεξιπτωτιστών - Δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας

Ο Πούτιν βάζει σε επιφυλακή τον Βόρειο Στόλο στην Αρκτική
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διατάξει τον Βόρειο Στόλο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και μονάδες αλεξιπτωτιστών να βρίσκονται σε ετοιμότητα ενόψει στρατιωτικών ασκήσεων στην Αρκτική, σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος επιβλέπει τον ακριβό εκσυγχρονισμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει νέες απειλές για την ασφάλειά της και θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω τις στρατιωτικές της δυνατότητες ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους στρατιωτικούς σχηματισμούς στο Βορρά.

Κλείσιμο


Όπως μεταδίδει το Ria Novosti οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης έχουν φθάσει στο χειρότερο επίπεδο τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Η Δύση και το Κίεβο κατηγορούν την Ρωσία για προμήθεια όπλων και στρατιωτών στους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, που πολεμούν τα κυβερνητικά στρατεύματα.



Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων στις ασκήσεις του Βόρειου Στόλου θα πάρουν μέρος 40.000 στρατιώτες, 41 πολεμικά πλοία και 15 υποβρύχια.

Στο μεταξύ, στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Crimea - The Way Home», που προβλήθηκε την Κυριακή από το κανάλι Rossiya 1, της ρωσικής τηλεόρασης, εμφανίστηκε ο πρόεδρος Πούτιν να δηλώνει, ότι, ενώ προς τα έξω όλοι ξέρουμε ότι η Δύση βοήθησε την ουκρανική αντιπολίτευση, στην πραγματικότητα πίσω από την Δύση στην ουκρανική κρίση ο «ιθύνων νους» είναι οι ΗΠΑ.

Ο Πούτιν ανέφερε: «Οι Αμερικανοί προσπάθησαν να κρυφτούν πίσω από τους Ευρωπαίους αλλά η Μόσχα είδε το τέχνασμα».

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας παραδέχθηκε ότι  στο διάστημα που προηγήθηκε της προσάρτησης της Κριμαίας  είχε προετοιμαστεί για τις «πιο δυσοίωνες εξελίξεις», ακόμα και για την πιθανότητα να θέσει σε συναγερμό της πυρηνικές δυνάμεις στη χώρα του. «Ήμασταν έτοιμοι να το κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχθηκε ότι την όλη επιχείρηση ουσιαστικά την διηύθυνε μόνος του.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι αυτοί που υποκίνησαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία είχαν σχεδιάσει την δολοφονία του και η Ρωσία ήταν έτοιμη να δράσει για να εξασφαλίσει την διαφυγή του.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης