Τουρκία: Καταγγέλλει η ΕΕ τις συλλήψεις δημοσιογράφων
Αντίθετες προς τις ευρωπαϊκές αξίες που η Τουρκία πρέπει να σέβεται, οι επιχειρήσεις της αστυνομίας σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους
Μετά την επιδρομή της αστυνομίας εναντίον του Τύπου στην Τουρκία και έπειτα από τις συλλήψεις δημοσιογράφων, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατήγγειλε τις πρακτικές αυτές
Δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισαν πως οι επιχειρήσεις αυτές είναι αντίθετες προς τις "ευρωπαϊκές αξίες" που η Τουρκία, η οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, πρέπει να σέβεται.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν σε κοινή δήλωσή τους τονίζουν ότι οι επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας είναι "ασυμβίβαστες με την ελευθερία του Τύπου".
"Οι επιδρομές της αστυνομίας και οι συλλήψεις δημοσιογράφων και εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία σήμερα δεν συνάδουν με την ελευθερία του Τύπου, η οποία αποτελεί βασική αρχή της δημοκρατίας", επισημαίνουν.
Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα επιχειρήσεις σε γραφεία μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ, και έθεσε υπό κράτηση 24 άτομα.
Από μια στέρεη ελληνική παραγωγική βάση σε διεθνή δύναμη με παρουσία σε πάνω από 90 χώρες, η DEMO αποδεικνύει όχι μόνο ότι η υγεία είναι ένα αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, αλλά και ότι αυτή η χώρα κρύβει μέσα της τεράστιες δυνάμεις.