Άραβας δίνει 1 εκατ. δολάρια για το αυτοκίνητο του πιο «φτωχού προέδρου στον κόσμο»

Άραβας δίνει 1 εκατ. δολάρια για το αυτοκίνητο του πιο «φτωχού προέδρου στον κόσμο»

Πρόκειται για έναν μπλε «σκαραβαίο» ηλικίας 27 ετών που ανήκει στον πρόεδρο της Ουρουγουάης

Άραβας δίνει 1 εκατ. δολάρια για το αυτοκίνητο του πιο «φτωχού προέδρου στον κόσμο»
Μπορεί να θεωρείται ξεπερασμένης τεχνολογίας καθώς ήδη μετρά περισσότερα από 27 χρόνια στους δρόμους, εν τούτοις ο «σκαραβαίος» του προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα δίχως να είναι αυτοκίνητο πολυτελείας αξίζει σχεδόν μια μικρή περιουσία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας άραβας σεΐχης προσφέρει στον 79χρονο Ουρουγουανό πρόεδρο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «πιο φτωχός πρόεδρος του κόσμου» το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίου για να αγοράσει το μπλε Volkswagen.

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης σκέφτεται σοβαρά την προσφορά του άραβα πολυεκατομμυριούχου καθώς θέλει να δωρίσει το ποσό από την πώληση του αυτοκινήτου του σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή σπιτιών για να στεγαστούν άπορες και φτωχές οικογένειες.

Κλείσιμο
Ο αριστερός πρόεδρος της Ουρουγουάης έχει δηλώσει ότι έχει λάβει πολλές προσφορές για το αυτοκίνητο, αλλά καμία δεν συγκρίνεται με την προσφορά του σεΐχη.

Ο πρόεδρος Μουχίκα του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται στις αρχές του επομένου δεν έχει δικαίωμα επανεκλογής καθώς κάτι τέτοιο υπαγορεύει το Σύνταγμα της χώρας. Ο διάδοχός του θα εκλεγεί στις 30 Νοεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης