Βερολίνο: Οι φιλορώσοι κατέρριψαν την πτήση ΜΗ17

Βερολίνο: Οι φιλορώσοι κατέρριψαν την πτήση ΜΗ17

Αφαίρεσαν ένα σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος Bouk από βάση του ουκανικού στρατού και το χρησιμοποίησαν για να καταρρίψουν το αεροσκάφος 

Βερολίνο: Οι φιλορώσοι κατέρριψαν την πτήση ΜΗ17
Από πύραυλο που έριξαν φιλορώσοι αυτονομιστές κοντά στο Ντονέτσκ κατερρίφθη το αεροσκάφος της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, σύμφωνα με την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών (BND).

Σε έκθεσή της για τη συντριβή της πτήσης -που μετέφερε 298 άτομα- 
και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Spiegel, με βάση φωτογραφίες και καταγραφές δορυφόρων, οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία αφαίρεσαν ένα σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος Bouk από βάση του ουκανικού στρατού και το χρησιμοποίησαν για να καταρρίψουν το αεροσκάφος της Malaysia Airlines στις 17 Ιουλίου.
Κλείσιμο

Η θέση αυτή διαφέρει από την θέση της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία κατηγορεί τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι χρησιμοποίησαν πύραυλο Bouk τύπου SA-11, ωστόσο, θεωρεί ότι το αντιαεροπορικό σύστημα προήλθε από τη Ρωσία, επιρρίπτοντας ουσιαστικά ευθύνες στη Μόσχα.

Μάλιστα, ο Γκέρχαρντ Σίντλερ, επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, παρουσίασε στις αρχές Οκτωβρίου ενώπιον επιτροπής της Μπούντεσταγκ τα συμπεράσματα της έρευνας, κατηγορώντας την Ουκρανία και τη Ρωσία για παραποίηση στοιχείων που παρουσιάσθηκαν στους ερευνητές.

Πάντως, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι ένα ουκρανικό καταδιωκτικό βρισκόταν στην περιοχή και ότι πύραυλοι εδάφους-αέρος ήταν τοποθετημένοι στη ζώνη. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Spiegel, η γερμανική εισαγγελία στην Καρλσρούη άνοιξε έρευνα για την συντριβή, με το επιχείρημα ότι είναι πιθανόν να συνιστά έγκλημα πολέμου, το οποίο νομιμοποιεί οικουμενική αρμοδιότητα της γερμανικής δικαιοσύνης, ανεξαρτήτως της εθνικότητας των θυμάτων και της περιοχής όπου συνέβη το γεγονός.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης