Ιράκ: Έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν

Ιράκ: Έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν αλλά κανένας δεν σκοτώθηκε από την έκρηξη

Ιράκ: Έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν
Μία βόμβα εξερράγη σήμερα στην πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, Αρμπίλ, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw.

Τηλεοπτικά πλάνα από το σημείο έδειξαν πυροσβέστες να καταβρέχουν τα αποκαΐδια ενός αυτοκινήτου, το οποίο ανατινάχτηκε έξω από μία τεχνική σχολή στον δρόμο που οδηγεί από την Αρμπίλ στο Κιρκούκ. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν αλλά κανένας δεν σκοτώθηκε από την έκρηξη, σύμφωνα πάντα με το Rudaw.

Οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού αφότου μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν μεγάλα τμήματα του Ιράκ ανοίγοντας ένα μέτωπο άνω των 1.000 χλμ. με την ημι-αυτόνομη περιοχή.

Κλείσιμο
Η τελευταία μεγάλη επίθεση εναντίον της Αρμπίλ σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο, όταν μαχητές εξαπέλυσαν μία συντονισμένη επίθεση με βομβιστή αυτοκτονίας και παγιδευμένο αυτοκίνητο στο αρχηγείο των δυνάμεων ασφαλείας.

Η σχετική ασφάλεια του Κουρδιστάν έχει προσελκύσει στην περιοχή μερικές από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρίες, περιλαμβανομένων των ExxonMobil και Chevron Corp, αλλά πολλές από αυτές έχουν αναστείλει τις επιχειρήσεις τους ή έχουν αποσύρει προσωπικό μετά την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους νωρίτερα αυτό τον μήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης