Υπόθεση Μάικλ Μπράουν: O 18χρονος προσπαθούσε να παραδοθεί, λέει η οικογένειά του

Υπόθεση Μάικλ Μπράουν: O 18χρονος προσπαθούσε να παραδοθεί, λέει η οικογένειά του

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του αδικοχαμένου Μάικλ Μπράουν, η φορά των πυρών αποδεικνύουν πως ήθελε να παραδοθεί - «Η κάννη του όπλου βρισκόταν σε απόσταση 30-60 εκ.», δήλωσε ο ιατροδικαστής

 

Υπόθεση Μάικλ Μπράουν: O 18χρονος προσπαθούσε να παραδοθεί, λέει η οικογένειά του
 

Τη στιγμή που η εθνοφρουρά έχει κληθεί να επαναφέρει την τάξη στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, έπειτα από το θάνατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από αστυνομικό, σε συνέντευξη Τύπου οι δικηγόροι της οικογένειας του αδικοχαμένου νεαρού υποστήριξαν πως το θύμα ήθελε να παραδοθεί τη στιγμή που δέχθηκε τα θανάσιμα πυρά.


Κλείσιμο

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της οικογένειας Μπράουν, ενδέχεται ο 18χρονος να επιχείρησε να παραδοθεί πριν δεχθεί τις έξι σφαίρες του αστυνομικού, εκ των οποίων οι δύο στο κεφάλι.


«Τα τραύματα από τις σφαίρες, δείχνουν αυτό που δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ότι ο Μάικλ Μπράουν επιχείρησε να παραδοθεί όταν πυροβολήθηκε», δήλωσε ο δικηγόρος, Μπέντζαμιν Κραμπ, ο οποίος τόνισε ότι αυτή η διερεύνηση της υπόθεσης δεν είχε την απαιτούμενη διαφάνεια.

Ο συνήγορος πρόσθεσε, μάλιστα, πως σύμφωνα με τα δεδομένα «ο αστυνομικός θα έπρεπε να είχε συλληφθεί».

«Το ερώτημα γύρω από τον αριθμό των πυρών θα μπορούσε να είχε απαντηθεί από την πρώτη ημέρα, αν κάποιος ενδιαφερόταν για απόλυτη διαφάνεια», πρόσθεσε ο Κραμπ και συμπλήρωσε πως αν δεν υπάρχει ανεξάρτητη νεκροψία θα πρέπει κανείς να εξαρτηθεί αποκλειστικά στη νεκροψία της αστυνομίας και «αυτό δεν είναι καλό».

Από την άλλη, ο ιατροδικαστής Μάικλ Μπάντεν, ο οποίος είχε επιβλέψει τις νεκροψίες του Τζον Κένεντι και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, δήλωσε ότι η οικογένεια έχει το δικαίωμα να μάθει πώς πέθανε ο αγαπημένος τους.

«Μπορούμε να υπολογίσουμε την απόσταση του όπλου από το σώμα του θύματος. Η κάννη του όπλου βρισκόταν σε απόσταση 30-60 εκ.», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι από όλα τα τραύματα θα μπορούσε να είχε επιβιώσει, αλλά το θανατηφόρο ήταν εκείνο στο κεφάλι.

Ο Κραμπ, από την άλλη, όμως, επικαλέστηκε δηλώσεις των γιατρών και πρόσθεσε πως ο 18χρονος,δεν υπέφερε.

Από την άλλη, ο Μπάντεν τόνισε ότι για πρώτη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση δολοφονίας.

Την ίδια στιγμή, όταν μία γυναίκα, που δεν ανήκε στην ομάδα δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη Τύπου, ζήτησε το λόγο και ρώτησε για ποιο λόγο ο αστυνομικός που σκότωσε τον 18χρονο δεν συνελήφθη, ξέσπασαν χειροκροτήματα μέσα στην αίθουσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, εντοπίστηκαν στον οργανισμό του Μπράουν ίχνη από χρήση ινδικής κάνναβης, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα δέχθηκε έξι με οκτώ πυρά.

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης