Τουρκία: Δραματικές εικόνες από τους νεκρούς ανθρακωρύχους

Τουρκία: Δραματικές εικόνες από τους νεκρούς ανθρακωρύχους

Προσοχή! Οι εικόνες που ακολουθούν είναι πολύ σκληρές - Καταγγελίες για ανηλίκους εργάτες μεταξύ των νεκρών - Ερωτήματα για τις συνθήκες εργασίας στο ορυχείο

Τουρκία: Δραματικές εικόνες από τους νεκρούς ανθρακωρύχους
Tο τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα έγκατα της γης στη δυτική Τουρκία στοίχισε της ζωή σε 238 ανθρώπους μέχρι στιγμής, όπως ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ εκφράζονται φόβοι πως υπάρχουν ακόμα περίπου άλλοι τόσοι εγκλωβισμένοι. 

Κλείσιμο

Στη Σόμα προετοιμάζουν τους τάφους που θα δεχθούν τους άτυχους εργάτες

Μάλιστα, βουλευτής της περιοχής που ανήκει στην αντιπολίτευση, δήλωσε πως κατά τις πληροφορίες που έχει οι νεκροί είναι 350!


Διαμαρτυρία πολιτών στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη

Την ίδια ώρα, οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως συγκλονίζουν. Οι νεκροί είναι τόσοι που η διαδικασία αναγνώρισής τους από τους συγγενείς τους γίνεται υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Μια φωτογραφία δείχνει πτώματα των ανθρακορύχων, να έχουν τοποθετηθεί το ένα δίπλα στο άλλο, μόλις έχουν ανασυρθεί από τα έγκατα της γης.

Καθώς το δυστύχημα προκλήθηκε από έκρηξη, ενώ ακολούθησε φωτιά, είναι εμφανή τα εγκαύματα στα σώματά τους...




Εν τω μεταξύ, έρχονται στο φως καταγγελίες από τα συνδικάτα της Τουρκίας για τις συνθήκες εργασίας στο ανθρακωρυχίο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, μεταξύ των νεκρών εργατών περιλαμβάνεται και ένας 15χρονος, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για την παράνομη εργασία ανηλίκων στο ορυχείο - φέρετρο.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του βρετανικού BBC Καγκίλ Κασάπογλου «οι συνδικαλιστικές ενώσεις καταγγέλλουν ότι πολλοί από τους εργάτες είχαν υπογράψει συμβόλαια με υπεργολάβους και όχι απευθείας με την ιδιοκτήτρια εταιρία του ορυχείου».



Έναν - έναν ανασύρουν τους άτυχους εργάτες τα συνεργεία

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε πολλές περιπτώσεις επρόκειτο για ανεκπαίδευτους και ανειδίκευτους εργάτες, οι οποίοι μετά από μία υποτυπώδη ενημέρωση εντάσσονταν άρον άρον στις βάρδιες, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή λιγνίτη για τις αυξημένες ανάγκες ενός κοντινού θερμοηλεκτρικού εργοστάσιου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.





Έχει ήδη ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για την διερεύνιση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη η πολύνεκρη τραγωδία. Ωστόσο, ο Τούρκος εισαγγελέας Ντουρντού Καβάκ έσπευσε να δηλώσει ότι «ορισμένοι από τους προΐστάμενους, οι οποίοι έπρεπε να συλληφθούν και να καταθέσουν για τα πρώτα στάδια της υπόθεσης, ανασύρθηκαν νεκροί μαζί με τους εργάτες».  

Η δήλωση αυτή προκαταλαμβάνει την κοινή γνώμη για ευθύνες μεταξύ των εργαζομένων στο ανθρακωρυχείο, γεννώντας υποψίες ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να τα «φορτώσει» όλα σε νεκρούς, ενδεχομένως μετά από πολιτικές και επιχειρηματικές πιέσεις, ώστε η απόδοση ποινικών ευθυνών να μην φτάσει στα υψηλά κλιμάκια της ιδιοκτήτριας εταιρείας.


Ο πρώτος εργάτης έχει ήδη ταφεί, ενώ ο μικρός γιος του φροντίζει τον τάφο του πατέρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης