Κίνδυνος πρόωρων εκλογών στη Σλοβενία

Κίνδυνος πρόωρων εκλογών στη Σλοβενία

Η πρωθυπουργός Αλένκα Μπράτουσεκ απώλεσε την ηγεσία του κεντροαριστερού κόμματός της Θετική Σλοβενία (PS) μετά από έντονη κομματική αμφισβήτηση προς το πρόσωπό της

Κίνδυνος πρόωρων εκλογών στη Σλοβενία
Η πρωθυπουργός της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ απώλεσε το Σάββατο την ηγεσία του κεντροαριστερού κόμματός της Θετική Σλοβενία (PS) μετά από έντονη κομματική αμφισβήτηση προς το πρόσωπό της, σε μια πολιτική εξέλιξη που είναι πιθανό να ανατρέψει την κυβέρνησή και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το κόμμα επέλεξε τον δήμαρχο της Λιουμπλιάνα, Ζόραν Γιάνκοβιτς στη θέση του νέου ηγέτη του PS, ανακοίνωσε το κόμμα μέσω του Twitter.

Όμως και οι τρεις εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού υπό την πρωθυπουργία της Μπράτουσεκ, έχουν δηλώσει ότι δεν θα συνεργαστούν με ένα κόμμα του οποίου ηγείται ο Γιάνκοβιτς, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και η υπόθεσή του είναι υπό έρευνα αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Κλείσιμο
«Δεν μπορώ πλέον να είμαι πρωθυπουργός, αν δεν έχω την υποστήριξη από το δικό μου κόμμα», είπε η Αλένκα Μπράτουσεκ ενώπιον του συνεδρίου και πριν από την ψηφοφορία.

Η Σλοβενία επέτυχε υπό την πρωθυπουργία της Μπράτουσεκ να αποφύγει ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης τον περασμένο Δεκέμβριο με την άντληση 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ από ίδια κεφάλαια για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης