Συνάντηση Ομπάμα με Ζούκερμπεργκ για την NSA

Συνάντηση Ομπάμα με Ζούκερμπεργκ για την NSA

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με στελέχη τεχνολογικών εταιριών, μεταξύ των οποίων της Google και του Facebook, για θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο

 Συνάντηση Ομπάμα με Ζούκερμπεργκ για την NSA
Μετά το σκάνδαλο που προέκυψε από τις αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), Έντουαρτν Σνόουντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε με τον «εγκέφαλο» του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ καθώς και με έξι στελέχη τεχνολογικών εταιριών, μεταξύ των οποίων και της Google, Ερικ Σμιντ.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι «πληροφορίες, η τεχνολογία και η προστασία της ιδιωτικής ζωής και παράλληλα υπάρχουν σημαντικά εργαλεία που μας κρατούν ασφαλείς ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα δήλωσε πως η κυβέρνησή του δεσμεύεται ώστε να κάνει «τα απαραίτητα βήματα που θα προσφέρουν στους πολίτες μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Ριντ Χέιστινγκς του Netfix, ο Ντριου Χιούστον του Dropbox, ο Άλεξ Καρπ της Palantir Technologies και ο Άαρον Λέβι του Box.

Ο Ζούκερμπεργκ έπειτα από τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, σε ανάρτησή του στο Facebook δήλωσε πως εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον Ομπάμα σχετικά με την «ζημιά που προκαλεί η κυβέρνηση για το μέλλον όλων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης