Λαβρόφ: Η κατάσταση στην Ουκρανία μπορεί να γίνει «μεταδοτική»

Λαβρόφ: Η κατάσταση στην Ουκρανία μπορεί να γίνει «μεταδοτική»

Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει αιματοχυσία, είπε και επανέλαβε ότι στην Ουκρανία έγινε πραξικόπημα - Η Μόσχα δεν μπορεί να διατάξει τις ομάδες αυτοάμυνας της Κριμαίας να επιστρέψουν στις βάσεις τους, τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

Λαβρόφ: Η κατάσταση στην Ουκρανία μπορεί να γίνει «μεταδοτική»
Τον κίνδυνο η κατάσταση στην Ουκρανία να εξελιχθεί σε «μεταδοτική» επέστησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης από τη Μαδρίτη. Τόνισε επίσης πως η Ρωσία «δεν θα επιτρέψει αιματοχυσία, δεν θα επιτρέψουμε καμία επίθεση κατά της ζωής και της υγείας όσων ζουν στην Ουκρανία, ούτε εναντίον των Ρώσων που ζουν στην Ουκρανία». 

Επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας ότι στην Ουκρανία έγινε πραξικόπημα και ο νόμιμος πρόεδρός της ανετράπη προσθέτοντας ότι για τη Μόσχα η Ουκρανία παραμένει «πρώτη προτεραιότητα».

Κλείσιμο
Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να διατάξει τις φιλορωσικές ένοπλες ομάδες στην περιοχή της Κριμαίας να επιστρέψουν στις βάσεις τους, διότι πρόκειται για ομάδες «αυτοάμυνας» και «δεν λαμβάνουν διαταγές από τη Μόσχα».

Έστειλε ακόμα μήνυμα, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να ενεργούν «με βάση το πνεύμα και το γράμμα του νόμου». Όπως είπε, η Δύση έδωσε κακό παράδειγμα με τη στήριξη των ουκρανών διαδηλωτών που κατέλαβαν την εξουσία «παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας».

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε στις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την ρωσική τηλεόραση ότι το προσωπικό των ρωσικών βάσεων βρίσκεται στις θέσεις του και ότι εναπόκειται στις αρχές της Κριμαίας και της Ουκρανίας να επιτρέψουν την πρόσβαση σε διεθνείς παρατηρητές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης