Γιατσένιουκ: Η Κριμαία ήταν, είναι και παραμένει ουκρανικό έδαφος

Γιατσένιουκ: Η Κριμαία ήταν, είναι και παραμένει ουκρανικό έδαφος

«Δεν θέλω η Κριμαία να μετατραπεί σε μια νέα Αμπχαζία», σημείωσε, αναφερόμενος στην επαρχία της Γεωργίας την οποία η Ρωσία βοήθησε να αποσχιστεί

Γιατσένιουκ: Η Κριμαία ήταν, είναι και παραμένει ουκρανικό έδαφος
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ κατήγγειλε «την επίθεση» των Ρώσων στη χώρα του και επανέλαβε ότι η Κριμαία παραμένει ουκρανικό έδαφος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Οι Ρώσοι γείτονές μας έχουν διαπράξει μια αδικαιολόγητη επίθεση στο εθνικό μας έδαφος, χωρίς κανένα λόγο, (όμως) η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας ήταν, είναι και παραμένει ουκρανικό έδαφος», δήλωσε ο Γιατσένιουκ.

Κλείσιμο
Στη συνέντευξή του στη Bild, ο Γιατσένιουκ μιλά για τη διαμεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και τη βοήθεια του ΟΗΕ προκειμένου να επιτευχθεί μια ειρηνική επίλυση αυτής της σύγκρουσης.

«Ξεκινήσαμε πολυμερείς διαβουλεύσεις, καθώς η Ρωσία αρνήθηκε να διεξάγει διμερείς συνομιλίες. Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς του διεθνούς δίκαιου για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν θέλω η Κριμαία να μετατραπεί σε μια νέα Αμπχαζία», σημείωσε, αναφερόμενος στην επαρχία της Γεωργίας την οποία η Ρωσία βοήθησε να αποσχιστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης