Τυφώνας «δυναμίτης» σαρώνει τις Φιλιππίνες - Κινδυνεύουν εκατομμύρια άνθρωποι

Τυφώνας «δυναμίτης» σαρώνει τις Φιλιππίνες - Κινδυνεύουν εκατομμύρια άνθρωποι

Τουλάχιστον 3 νεκροί από τον τυφώνα Χαϊγιάν - Αγνοείται ένας άντρας, ο οποίος έπεσε από σκάλα πλοίου στο κεντρικό λιμάνι του Cebu - Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί

Τυφώνας «δυναμίτης» σαρώνει τις Φιλιππίνες - Κινδυνεύουν εκατομμύρια άνθρωποι
Ο πιο ισχυρός τυφώνας του κόσμου για αυτή τη χρονιά πλήττει τις Φιλιππίνες. Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου συγκλονίζουν και αφήνουν άφωνο κάθε άνθρωπο που δείχνει πάντα αδύναμος απέναντι σε ένα φυσικό φαινόμενο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα κινδυνεύει η ζωή εκατομμυρίων πολιτών, ενώ ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 3 άνθρωποι. Ο τυφώνας Χαϊγιάν έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες και καταστροφές κτιρίων στις πιο εκτεθειμένες περιοχές της χώρας.Το σύστημα κακοκαιρίας, κατηγορίας 5, φέρνει ανέμους 300 χλμ/ώρα και σηκώνει κύματα ύψους μέχρι και έξι μέτρων στο νησιωτικό σύμπλεγμα, αναγκάζοντας χιλιάδες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αναζητώντας καταφύγιο.

Φόβοι για περισσότερους νεκρούς

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή στις Φιλιππίνες από τον σούπερ τυφώνα «Χαϊγιάν».Οι δυο εξ αυτών πέθαναν από ηλεκτροπληξία, όταν ο τυφώνας έριξε στύλους ηλεκτροδότησης. Την ίδια ώρα αγνοείται ένας άντρας, ο οποίος έπεσε από σκάλα πλοίου στο κεντρικό λιμάνι του Cebu.
Κλείσιμο









Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει πως κινδυνεύουν περιοχές στις οποίες κατοικούν συνολικά 12 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπινίνο Αγκουίνο προειδοποίησε τους πολίτες σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την εθνική τηλεόραση να προφυλαχθούν από την γιγαντιαία καταιγίδα που θα κορυφωθεί πλησιάζοντας την ξηρά.

Σχολεία και υπηρεσίες σε όλη τη χώρα έκλεισαν προληπτικά, και τα νοσοκομεία είναι σε κατάσταση επιφυλακής για την παραλαβή τραυματιών.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης