Κίνα: 5 νεκροί και 38 τραυματίες από τρελή πορεία Ι.Χ.

Κίνα: 5 νεκροί και 38 τραυματίες από τρελή πορεία Ι.Χ.

Το όχημα έπεσε πάνω στο πλήθος και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες 

Κίνα: 5 νεκροί και 38 τραυματίες από τρελή πορεία Ι.Χ.
Οι αρχές διενεργούν έρευνες σχετικά με το περιστατικό όπου 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 38 τραυματίστηκαν όταν όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς
Η κινεζική αστυνομία αναζητά δύο ύποπτους σε σχέση με το περιστατικό που συνέβη τη Δευτέρα όπου πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν όχημα έπεσε πάνω σε τουρίστες και αστυνομικούς στην πλατεία Τιενανμέν και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες.
Οι αρχές διενεργούν έρευνα σε ξενοδοχεία ζητώντας από τους υπαλλήλους να αναφέρουν εάν έχουν εντοπίσει ύποπτες συμπεριφορές επισκεπτών από την 1η Οκτωβρίου, ενώ αναζητούν δύο άτομα που θεωρούνται ύποπτα, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, κρίνοντας από τα ονόματά τους, οι ύποπτοι είναι πιθανώς Ουιγουρικής καταγωγής από τη Σινζιάνγκ, μια επαρχία στη δυτική Κίνα. Πολλοί Ουιγούροι είναι εξοργισμένοι με τους κινεζικούς ελέγχους στον πολιτισμό και τη θρησκεία τους.
Οι αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα 4 πινακίδες αυτοκινήτων από τη Σινζιάνγκ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, το όχημα ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε πεζούς, ενώ στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες. Ο οδηγός του οχήματος και οι δύο επιβάτες του έχασαν τη ζωή τους, όπως επίσης μία Φιλιππινέζα τουρίστρια και ένας Κινέζος τουρίστας. Μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις ακόμα άνθρωποι από τις Φιλιππίνες-δυο γυναίκες και ένας άνδρας.
Κλείσιμο
Τον απολογισμό των θυμάτων επιβεβαίωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης