Με 2.500 ευρώ σύνταξη αποχωρεί ο Βενέδικτος

Με 2.500 ευρώ σύνταξη αποχωρεί ο Βενέδικτος

Μετά από 60 χρόνια στην υπηρεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας – Ειδικό διάταγμα για να του βγει η σύνταξη καθώς δεν έχει περάσει από το... Συνταξιοδοτικό Ταμείο Πάπας εδώ και 600 χρόνια!

Με 2.500 ευρώ σύνταξη αποχωρεί ο Βενέδικτος
Πόση σύνταξη μπορεί να λάβει ένας άνθρωπος που έχει περάσει 60 και πλέον χρόνια σε μια… δουλειά, εκ των οποίων σχεδόν τα 8 ως επικεφαλής της, ως ένα είδος Διευθύνοντος Συμβούλου;

Στην περίπτωση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, πρώην και … οσονούπω εκ νέου Τζόζεφ Ράτζινκγερ,  η σύνταξη που προβλέπεται να του αποδοθεί μετά την 28η Φεβρουαρίου, οπότε και αναμένεται να εκλεγεί ο διάδοχός του, ορίστηκε στα 2.500 ευρώ, όση δηλαδή και η σύνταξη που αποδίδεται σε κληρικούς με το βαθμό του Επισκόπου.

Κλείσιμο
Το παράδοξο είναι πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εκδοθεί ειδική «διαταγή» καθώς τα τελευταία 600 χρόνια κανείς εκλεγμένος Πάπας δεν έχει λάβει σύνταξη!

Σε κάθε περίπτωση πάντως το «συνταξιοδοτικό πακέτο» του Βενέδικτου θα είναι ακόμα πιο πλούσιο, καθώς όλα τα προσωπικά του έξοδα, στέγασης, σίτισης, ακόμα και ένδυσης, θα καλύπτονται εφόρου ζωής του από το Βατικανό. Ενώ υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο η σύνταξή του να διπλασιαστεί!

Αυτό θα συμβεί εάν ο διάδοχός του τον χρίσει επίτιμο Καρδινάλιο, (emeritus cardinal), κάτι που μοιάζει πολύ πιθανό καθώς ο κατά κόσμον Τζόζεφ Ράτζινκγερ είχε ήδη αναγορευθεί Καρδινάλιος προτού εκλεγεί Πάπας…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης