Ουρουγουάη: Νεαρός θέλησε να μιμηθεί τη σφαγή στο Κονέκτικατ
Ο δεκαοκτάχρονος εξήγησε στους αστυνομικούς ότι αρχικά ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά τελικά αποφάσισε να αρχίσει με μία σφαγή, για να μιμηθεί τον νεαρό Αμερικανό που σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικες στο σχολείο του Νιούταουν.
Ένας νεαρός Ουρουγουανός άνοιξε πυρ σε κλινική χωρίς να προκαλέσει θύματα, προσπαθώντας να μιμηθεί τη σφαγή της Παρασκευής στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο δεκαοκτάχρονος εξήγησε στους αστυνομικούς ότι αρχικά ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά τελικά αποφάσισε να αρχίσει με μία σφαγή, για να μιμηθεί τον νεαρό Αμερικανό που σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικες στο σχολείο του Νιούταουν.
Αρχικά πήγε με το όπλό του σε σχολείο της πόλης Παϊσάντου, 400 χιλιόμετρα βόρεια του Μοντεβιδέο, αλλά επειδή θεώρησε ότι δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι συγκεντρωμένοι εκεί, κατευθύνθηκε προς μία κλινική της πόλης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Συνελήφθη πριν κατορθώσει να κάνει κακό, και νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας