Κάποτε η Κίνα είχε την πολιτική του ενός παιδιού ανά οικογένεια, μετά την κατήργησε και τώρα φτάνει σε ένα άλλο άκρο: θα αρχίσει να καταβάλει ένα ετήσιο επίδομα για την ενίσχυση του ποσοστού των γεννήσεων.
Οι γονείς θα λαμβάνουν 3.600 γουάν τον χρόνο (435 ευρώ) για κάθε παιδί μέχρι την ηλικία των τριών ετών. Συνολικά θα ωφεληθούν περίπου 20 εκατ. οικογένειες και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή του έτους.
Είναι η πρώτη φορά που καθιερώνεται ένα επίδομα αυτού του τύπου σε εθνικό επίπεδο, αναφέρει το BBC.
Μέχρι σήμερα αρκετές περιφέρειες είχαν καθιερώσει επιδόματα για να ενθαρρύνουν τις οικογένειες να αποκτήσουν πιο πολλά παιδιά.
Ήταν όμως και περισσότερο γενναιόδωρες, όπως η πόλη Χοχότ στα βόρεια της χώρας που πρόσφερε μέχρι και 100.000 γουάν τον χρόνο (λίγο πάνω από 12.000 ευρώ) για κάθε παιδί για οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω. Από την πλευρά του, το Σενγιάνγκ, πόλη βόρεια του Πεκίνου, προσφέρει 500 γουάν τον μήνα σε οικογένειες όπου το τρίτο παιδί είναι κάτω των τριών ετών.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2024 ο πληθυσμός της Κίνας συρρικνώθηκε ελαφρά για τρίτη συνεχόμενη φορά.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.