ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ρωσία: Δεν είναι απειλή για εμάς ο επανεξοπλισμός του ΝΑΤΟ, λέει ο Πούτιν

Ρωσία: Δεν είναι απειλή για εμάς ο επανεξοπλισμός του ΝΑΤΟ, λέει ο Πούτιν

Έχουμε τις απαραίτητες δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε το NATO, τόνισε ο Ρώσος, πρόεδρος

Ρωσία: Δεν είναι απειλή για εμάς ο επανεξοπλισμός του ΝΑΤΟ, λέει ο Πούτιν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως ο επανεξοπλισμός του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί «απειλή» για τη Ρωσία επειδή η χώρα του έχει, σύμφωνα με τον ίδιο, τις απαραίτητες «αμυντικές ικανότητες» για να τον αντιμετωπίσει, έπειτα από πάνω από τρία χρόνια πολέμου στην Ουκρανία που έχουν στρατιωτικοποιήσει το ρωσικό κράτος.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του επειδή, όπως είπε, ο στρατός του σημειώνει «κάθε μέρα» προόδους στη γραμμή του μετώπου.

Η Ατλαντική Συμμαχία, η οποία πρόκειται να πραγματοποιήσει σύνοδο κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα στη Χάγη της Ολλανδίας, ωθεί τα μέλη της να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους, ενώ συνεχίζεται η σύγκρουση στην Ουκρανία που ξεκίνησε με την επίθεση της Ρωσίας το 2022 εναντίον της γειτονικής της χώρας.

Όμως, σύμφωνα με τον Πούτιν, «δεν θα θεωρήσουμε κανέναν επανεξοπλισμό του ΝΑΤΟ απειλή για τη Ρωσική Ομοσπονδία, επειδή είμαστε αυτάρκεις όσον αφορά την ασφάλεια».

«Θα βελτιώνουμε διαρκώς τις ένοπλες δυνάμεις μας και τις αμυντικές ικανότητές μας», δήλωσε ακόμα στη διάρκεια συνομιλίας του στην Αγία Πετρούπολη με αντιπροσώπους ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, μεταξύ των οποίων το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια αύξηση των αμυντικών δαπανών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στο 5% του ΑΕΠ τους θα δημιουργούσε «συγκεκριμένες» προκλήσεις για τη Ρωσία, παραδέχθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτιμώντας πάντως ότι αυτή η αύξηση των δαπανών δεν έχει «κανένα νόημα» για τα ίδια τα μέλη της συμμαχίας.

«Θα αντιμετωπίσουμε όλες τις απειλές που θα υπάρξουν. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι' αυτό», τόνισε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει καλέσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν να συναντηθούν προσωπικά για να βρουν μια λύση στη σύγκρουση, μια επιλογή την οποία ο Ρώσος πρόεδρος απορρίπτει, όπως και τα αιτήματα του Κιέβου για μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός.

Ωστόσο σήμερα ο Πούτιν δήλωσε πως είναι ανοικτός σε μια τέτοια σύνοδο κορυφής, αλλά αποκλειστικά στο πλαίσιο του «τελευταίου σταδίου» των διαπραγματεύσεων.

«Είμαι μάλιστα έτοιμος να συναντήσω (τον Ζελένσκι), αλλά μόνο αν πρόκειται για το τελευταίο στάδιο» των συνομιλιών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στους εκπροσώπους των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Εντούτοις αμφισβήτησε και πάλι τη νομιμότητα του ουκρανού ηγέτη, η προεδρική θητεία του οποίου έληξε επισήμως το Μάιο του 2024.

Κλείσιμο
Το Κίεβο δεν έχει μπορέσει να οργανώσει προεδρικές εκλογές λόγω της ρωσικής επίθεσης και της εφαρμογής του στρατιωτικού νόμου.

«Είμαι έτοιμος να συναντήσω τους πάντες, ακόμα και τον Ζελένσκι. Δεν είναι εκεί το ζήτημα. Αν το ουκρανικό κράτος εμπιστεύεται ένα συγκεκριμένο πρόσωπο για να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις, τότε, προς Θεού, αυτό το πρόσωπο μπορεί να είναι ο Ζελένσκι», είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους. «Λίγο ενδιαφέρει ποιος διαπραγματεύεται, ακόμα κι αν είναι ο νυν αρχηγός του καθεστώτος», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι πρέπει «να βρεθεί μια λύση που, όχι μόνο να βάζει τέλος στη σημερινή σύγκρουση, αλλά και να δημιουργεί επίσης τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων καταστάσεων μακροπρόθεσμα».

Ειδήσεις σήμερα:

Ομοβροντία πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ, χτυπήθηκε νοσοκομείο – Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν εντός ημερών

Η πιο αποτυχημένη διάρρηξη της χρονιάς - Δείτε τα ντοκουμέντα της δικογραφίας

Oι πολεοδομίες θα φύγουν από τους Δήμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης