Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ταξιδεύει για την Άγκυρα, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Τουρκία, ενόψει πιθανών συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη μεθαύριο, Πέμπτη.
Νωρίτερα σήμερα, ο Ζελένσκι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο ότι θα συναντηθεί πρώτα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα για συνομιλίες και θα κατευθυνθεί στην Κωνσταντινούπολη αν ο Πούτιν θα είναι εκεί παρών για συνομιλίες.
Την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο θα μεταβεί στην Τουρκία και θα παραστεί στις συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας, την Πέμπτη.
Οι συνομιλίες μπορεί να αποφέρουν κάποια καλά αποτελέσματα, δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σαουδική Αραβία.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.