Νότια Κορέα: Αποφυλακίστηκε ο έκπτωτος πρόεδρος Γιουν Σουκ Γέολ
Η διαδικασία αποπομπής του από τα προεδρικά καθήκοντα συνεχίζεται
Αποφυλακίστηκε ο έκπτωτος πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέολ, μετά την απόφαση των εισαγγελέων να μην ασκήσουν έφεση κατά μιας δικαστικής απόφασης ακύρωσης του εντάλματος σύλληψης του.
Η απαλλαγή του Γιουναπό τα καθήκοντά του παραμένει σε ισχύ, υπό τις κατηγορίες πρόκλησης εξέγερσης στη διάρκεια του σύντομου στρατιωτικού νόμου που επέβαλε ο ίδιος στις 3 Δεκεμβρίου του 2024.
Η ποινική υπόθεση σε βάρος του Γιουν είναι ξεχωριστή από τη δίκη αποπομπής του από το προεδρικό αξίωμα. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Κορέας αναμένεται να λάβει αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για το αν θα παραμείνει πρόεδρος της χώρας ή θα απομακρυνθεί από την προεδρία της Νότιας Κορέας.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3