Συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου Αλ-Σίσι με τον νέο ηγέτη της Συρίας
Ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας αναφέρει ότι ο πρόεδρο κάλεσε τον Αχμέντ αλ Σαράα να προωθήσει ευρεία πολιτική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι συναντήθηκε την Τρίτη για πρώτη φορά με τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας Άχμεντ αλ Σαράα, στο περιθώριο των εργασιών της αραβικής συνόδου κορυφής στο Κάιρο.
Ο Αλ Σαράα, ισλαμιστής που είχε δεσμούς με την Αλ Κάιντα, προσπαθεί να εξασφαλίσει υποστήριξη από ηγέτες αραβικών κρατών και της Δύσης αφότου ηγήθηκε συμμαχίας ανταρτών που ανέτρεψε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ τον Δεκέμβριο του 2024.
Εν αντιθέσει με τις χώρες του Κόλπου, η Αίγυπτος υπήρξε πιο επιφυλακτική απέναντι στη νέα ηγεσία της Συρίας. Ο Σίσι έχει λάβει σκληρά μέτρα κατά των ισλαμιστών στη χώρα του, την πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου, η οποία έχει επιρροή στη Μέση Ανατολή και είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.
Ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας αναφέρει ότι ο Σίσι κάλεσε τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας να προωθήσει ευρεία πολιτική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς, ενώ καταδίκασε οποιαδήποτε «επίθεση» στο συριακό έδαφος.
Νωρίτερα, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων (SANA) είχε μεταδώσει ότι στη συνάντηση των δύο ηγετών παρέστη επίσης ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ασάντ αλ Σιμπάνι, χωρίς να αναφερθεί στην ατζέντα των συνομιλιών.
Η θέση σου στο Final Four της EuroLeague σε περιμένει. Πώς; Διαβάζεις τη συνέχεια και… φεύγεις για το κορυφαίο μπασκετικό τριήμερο της Ευρώπης με δύο ΔΙΠΛΑ εισιτήρια!
Παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, η ΔΕΗ συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»