Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Jon Maravilla επρόκειτο να ταξιδέψει στην εν λόγω πτήση η οποία συνετρίβη, ωστόσο, οι υπεύθυνοι της εταιρείας τον ενημέρωσαν ότι ο σκύλος του ήταν πολύ μεγάλος για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Έτσι, ο αθλητής αποφάσισε να ταξιδέψει οδικώς.
Μάλιστα, εκνευρίστηκε επειδή του απαγόρευσαν να μπει στο αεροπλάνο και έκανε ανάρτηση στο Instagram στην οποία έγραφε: «Δεν μου επέτρεψαν να περάσω την πύλη για να επιβιβαστώ στην πτήση. Βγάλτε με από το Κάνσας, παρακαλώ». Αργότερα, ενημέρωσε τους ακολούθους του, γράφοντας: «14 ώρες ταξίδι αρχίζει».
Dog saved his life: US Figure skater Jon Maravilla avoided boarding the ill-fated plane due to pet restrictions.
During check-in, he was told his dog was too large for a carrier, so Maravilla decided to travel by car.
Μετά από τη συντριβή, ο νεαρός αποκάλυψε ότι στο αεροπλάνο υπήρχαν τουλάχιστον 14 αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ, καθώς και προπονητές και γονείς. Αν και αρνήθηκε να αναφέρει ονόματα, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τραγωδία».
Κλείσιμο
Οι αθλητές είχαν πάει Γουιτσιτά για το Αμερικανικό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ, που πραγματοποιήθηκε στην Intrust Bank Arena της πόλης την περασμένη εβδομάδα.
Σκοτώθηκαν αθλητές καλλιτεχνικού πατινάζ
Ο εθνικός οργανισμός του αθλήματος, US Figure Skating, επιβεβαίωσε ότι «αρκετά μέλη της κοινότητας του καλλιτεχνικού πατινάζ» βρίσκονταν στην πτήση και δήλωσε: «Αυτοί οι αθλητές, προπονητές και μέλη των οικογενειών τους επέστρεφαν από το National Development Camp που διεξήχθη μαζί με το US Figure Skating Championships στην Wichita του Κάνσας».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η κοινότητα του καλλιτεχνικού πατινάζ είναι «συντετριμμένη» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν οι Ρώσοι αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ Yevgenia Shishkova, 53 ετών, και Vadim Naumov, 56 ετών, οι οποίοι είχαν κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζεύγους το 1994.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.