Την επιβολή διοδίωνεντός της Νέας Υόρκης σχεδιάζουν οι Αρχές, με σκοπό τη μείωση της κίνησης. Το πλάνο για την τοποθέτηση διοδίων στην εισόδους του Μανχάταν συστάθηκε για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της μεγαλούπολης και παράλληλα για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Η κυβερνήτης της Πολιτείας, Κάθι Χόκουλ, εισηγείται να μπουν διόδια 9 δολαρίων για όποιον θέλει να μπει στο Μαχνάταν, κάτω από την 60η οδό, τις ώρες αιχμής. Υπολογίζεται ότι 900.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν ημερησίως στο κέντρο της Νέας Υόρκης.
H Χόκουλ επιθυμεί εδώ και χρόνια να περάσει την πρόταση για την επιβολή διοδίων, ωστόσο έκανε πίσω λόγω των έντονων αντιδράσεων. Τελευταία είχε προτείνει να μπουν διόδια 15 δολαρίων τον Ιούνιο, ωστόσο η πρότασή της δεν πέρασε.
Ομάδα Ρεπουμπλικανών της Νέας Υόρκης έγραψε επιστολή στον Τραμπ ζητώντας του να χρησιμοποιήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να ανατρέψει την πρόταση της Δημοκρατικής Χόκουλ.
Το κόστος των διοδίων
Στη νέα της πρόταση που θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Ιανουαρίου, η Κάθι Χόκουλ προτείνει 9 δολάρια διόδια για τα επιβατικά οχήματα. Για τα ταξί η χρέωση θα είναι 0,75 σεντ, για τα βαν 1,25 δολάρια και για τα Uber 2,5 δολάρια. Μικρά φορτηγά θα πληρώνουν διόδια 14,40 και τα τουριστικά λεωφορεία 21,60 δολάρια.
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή