Απάτη ύψους 4,5 εκατ. ευρώ που στήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στις Ηνωμένες Πολιτείες από Ευρωπαίο ο οποίος είχε ιδρύσει Ι.Κ.Ε. (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) στη Θεσσαλονίκη εντόπισε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο διαχειριστής της ΙΚΕ έπεισε γυναίκα, στέλεχος, κλινικής στις ΗΠΑ να του μεταβιβάσει το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων στον λογαριασμό του, σε ελληνική τράπεζα. Μάλιστα, για να γίνει πειστικός, αναφέρουν σχετικές πληροφορίες ο ενορχηστρωτής της απάτης χρησιμοποίησε απομίμηση φωνής μέσω ΑΙ του προϊσταμένου της.
Μόλις έγινε αντιληπτή η απάτη η αλυσίδα των κλινικών απευθύνθηκε στις αμερικανικές διωκτικές αρχές οι οποίες ζήτησαν την συνδρομή του επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Χαράλαμου Βουρλιώτη, ο οποίος κινήθηκε άμεσα και εντόπισε το επίμαχο ποσό το οποίο και δεσμεύθηκε σε τραπεζικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν κάνει «φτερά» για χώρα της Ασίας.
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς