Απάτη ύψους 4,5 εκατ. ευρώ που στήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στις Ηνωμένες Πολιτείες από Ευρωπαίο ο οποίος είχε ιδρύσει Ι.Κ.Ε. (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) στη Θεσσαλονίκη εντόπισε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο διαχειριστής της ΙΚΕ έπεισε γυναίκα, στέλεχος, κλινικής στις ΗΠΑ να του μεταβιβάσει το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων στον λογαριασμό του, σε ελληνική τράπεζα. Μάλιστα, για να γίνει πειστικός, αναφέρουν σχετικές πληροφορίες ο ενορχηστρωτής της απάτης χρησιμοποίησε απομίμηση φωνής μέσω ΑΙ του προϊσταμένου της.
Μόλις έγινε αντιληπτή η απάτη η αλυσίδα των κλινικών απευθύνθηκε στις αμερικανικές διωκτικές αρχές οι οποίες ζήτησαν την συνδρομή του επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Χαράλαμου Βουρλιώτη, ο οποίος κινήθηκε άμεσα και εντόπισε το επίμαχο ποσό το οποίο και δεσμεύθηκε σε τραπεζικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν κάνει «φτερά» για χώρα της Ασίας.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.