Η αστυνομία της Δανίας συνέλαβε σήμερα την ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ στην Κοπεγχάγη σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ομάδας φοιτητών που διοργάνωσε την διαδήλωση.
Εξι άνθρωποι συνελήφθησαν στον τόπο της διαδήλωσης στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης αφού περίπου 20 άτομα μπλόκαραν την είσοδο στο κτίριο και τρία άτομα κατάφεραν να εισέλθουν, είπε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις ταυτότητες των συλληφθέντων, αλλά εκπρόσωπος της οργάνωσης Students Against the Occupation δήλωσε στο Ρόιτερς ότι συνελήφθη η Γκρέτα.
Φωτογραφία της Τούνμπεργκ που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Ekstra Bladet την εμφανίζει να φοράει, όπως επισημαίνει το έντυπο, χειροπέδες.
Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε στην ΕΟΝ πλούσιο κινηματογραφικό περιεχόμενο, μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και το γιορτινό pop-up κανάλι NovaChristmas – Δες πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση εντελώς δωρεάν για ένα μήνα.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.