Ισραήλ: Πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ στα νότια - Νεκρός ένας οδηγός φορτηγού

Ισραήλ: Πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ στα νότια - Νεκρός ένας οδηγός φορτηγού

Προηγουμένως, ο ισραηλινός στρατός έπληξε στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ στην περιοχή Σεμπάα, στον νότιο Λίβανο

israel
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας Ισραηλινός πολίτης σκοτώθηκε στη διάρκεια της νύχτας κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το νότιο τμήμα της χώρας αυτής, όπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές της Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά του το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα επεσήμανε ότι κατέστρεψε στην ίδια περιοχή δύο ισραηλινά οχήματα, έναν ισχυρισμό που ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο νεκρός είναι ένας Ισραηλινός οδηγός φορτηγού. Η αστυνομία του Ισραήλ, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι το πτώμα δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως, όμως ανήκει στον μοναδικό επιβαίνοντα ενός φορτηγού.

Κλείσιμο


Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου η Χεζμπολάχ εξαπολύει επιθέσεις σχεδόν καθημερινά εναντίον του Ισραήλ υποστηρίζοντας την παλαιστινιακή οργάνωση, σύμμαχό της.

«Τη νύκτα τρομοκράτες εκτόξευσαν αντιαρματικούς πυραύλους εναντίον της περιοχής Χαρ Ντοβ, στο βόρειο Ισραήλ. Ένας Ισραηλινός πολίτης που εργαζόταν σε εργοτάξιο τραυματίστηκε και αργότερα κηρύχθηκε νεκρός», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Το Χαρ Ντοβ είναι το ισραηλινό όνομα για τις Αγροκτήματα της Σεμπάα, διαφιλονικούμενη περιοχή στη μεθόριο.



Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε «περίπλοκη ενέδρα» εναντίον ισραηλινού κομβόι στα «κατεχόμενα αγροκτήματα της Σεμπάα» και διευκρίνισε ότι «κατέστρεψε δύο οχήματα», χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι η αεροπορία του «έπληξε στόχους της Χεζμπολάχ στην περιοχή Σεμπάα, στον νότιο Λίβανο, κυρίως ένα οπλοστάσιο και έναν εκτοξευτήρα» πυραύλων, καθώς και «υποδομές» και «στρατιωτικό χώρο».

Παράλληλα οι Ισραηλινοί στρατιώτες «έκαναν χρήση πυρών για να απομακρύνουν κάθε απειλή από την περιοχή».

Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI, η εν λόγω περιοχή επλήγη με περισσότερες από 150 οβίδες στη διάρκεια της νύκτας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τρία σπίτια και να υποστούν ζημιές περισσότερα από 35.

Συνολικά οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ έχουν κοστίσει τη ζωή σε 380 ανθρώπους στη λιβανέζικη πλευρά, εκ των οποίων 72 άμαχοι. Στο βόρειο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 11 στρατιώτες και οκτώ άμαχοι, με βάση τα στοιχεία του ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι η πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό του επιχειρούν εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και ότι έχουν σκοτώσει τους μισούς διοικητές του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος στην περιοχή αυτή, κάτι που ωστόσο διέψευσε η οργάνωση.


Eιδήσεις σήμερα:

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ για το «Αττικόν»: Διεθνώς καταξιωμένοι οι γιατροί, παρέχουν το ίδιο επίπεδο φροντίδας σε όλους τους ασθενείς

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Κακώς λέει για «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» - Δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός


Αλαλούμ στην Ελληνική Λύση: Η δήλωση Ιερώνυμου μας βρίσκει σύμφωνους, λέει ο Βελόπουλος - Νομίζαμε ότι ήταν ο Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε ο Χήτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης