Αλαλούμ στην Ελληνική Λύση: Η δήλωση Ιερώνυμου μας βρίσκει σύμφωνους, λέει ο Βελόπουλος - Νομίζαμε ότι ήταν ο Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε ο Χήτας

Αλαλούμ στην Ελληνική Λύση: Η δήλωση Ιερώνυμου μας βρίσκει σύμφωνους, λέει ο Βελόπουλος - Νομίζαμε ότι ήταν ο Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε ο Χήτας

Σε διαφορετικό μήκος κύματος οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου σχετικά με τις αναφορές του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου 

velopoulos-ieronymos-xr
Βραχυκύκλωμα προκαλεί στην Ελληνική Λύση η αυστηρή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά του Κυριάκου Βελόπουλου και άλλων πολιτικών αρχηγών του «χριστιανόμετρου».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής εξέφρασε την ενόχληση του προέδρου του και επιτέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο.

«Διαβάσαμε κάποιες δηλώσεις και νομίζαμε ότι τις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Δυστυχώς είδαμε ότι τις έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σε ρόλο εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της ΝΔ στο διαδίκτυο και τα πληρωμένα site για μια παραποιημένη δήλωση του προέδρου μας», είπε αρχικά ο κ. Χήτας και πρόσθεσε «ο πρόεδρος μας είπε να μην πάνε στις εκκλησίες για ψηφοθηρικούς λόγους και ήταν παραίνεση - μην πάτε αν θέλετε. Δεν σας είπε μην πάτε. Το να υιοθετεί ο Αρχιεπίσκοπος όσα λέει η ΝΔ μας στεναχωρεί. Νομίζαμε ότι ήταν ο Παύλος Μαρινάκης. Δεν θα έκανε τέτοια δήλωση ο Χριστόδουλος. Προεκλογικά, ο αρχιεπίσκοπος αναλαμβάνει έναν άλλο ρόλο. Να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Μητσοτάκη ο Ιερώνυμος», είπε ο Κωνσταντίνος Χήτας.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ο Κυριάκος Βελόπουλος με ανάρτηση του επιχείρησε να αναδιπλωθεί δηλώνοντας ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις Ιερώνυμου και κάλεσε τα άλλα κόμματα να μην την εργαλειοποιούν.

«ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

-ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Λ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.

-Η ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ:

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

-ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΛΗΡΟ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ.

-ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

-ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ».
Κλείσιμο

Νωρίτερα μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το Δήλεσι όπου μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επισκεφθούν δομές της Εκκλησίας.

«Έχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους άνθρωπους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος τονίζοντας ότι «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία, κοιτάμε πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο. Εκείνος μπορεί να έχει τις απόψεις του, δεν μπορώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0twzhud6b0p)


Όπως σχολίασε, επίσης, «αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες». Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον». Σε ερώτηση δημοσιογράφων, δε, για το αν υπάρχει «χριστιανόμετρο», ο κ. Ιερώνυμος απάντησε, «όχι, ποτέ. Μόνο η αγάπη η συγχώρεση, η συναδέλφωση και η συνεργασία». 

«Υπάρχει ο λόγος του Θεού, η Εκκλησία λέει δεν κάνω διακρίσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετωπίση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός. Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία» συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος και κατέληξε ότι η Εκκλησία κινείται «πάντα με αυτό που μας λέει το Ευαγγέλιο και ο λόγος του Θεού».

Eιδήσεις σήμερα:

Γιατρός του «Αττικόν»: Διασωλήνωση χωρίς ενδείξεις θα ήταν λάθος - Καλλιάνος: Θα γίνω ο εφιάλτης τους

Θρήνος για τον 34χρονο που έπεσε από τον Λευκό Πύργο - «Πήγες να βρεις τη μαμά, αδερφέ μου...»

«Είναι πραγματικά πολύ άρρωστος»: Δημοσίευμα μιλά για επιδείνωση της υγείας του Καρόλου και ετοιμασίες για τη βασιλική κηδεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης