Γερμανία: Βρέθηκαν 1,2 κιλά χρυσός και πυρομαχικά σε τάπερ στο σπίτι της τρομοκράτισσας της RAF, Ντανιέλα Κλέτε

Γερμανία: Βρέθηκαν 1,2 κιλά χρυσός και πυρομαχικά σε τάπερ στο σπίτι της τρομοκράτισσας της RAF, Ντανιέλα Κλέτε

Πλούσια τα ευρήματα των Αρχών στο σπίτι της 65χρονης που συνελήφθη προ ημερών - Η τρομοκράτισσα είχε μπάρες χρυσού, σημερινής αξίας άνω των 75.000 ευρώ, μέσα σε έπιπλο

klette_silipsi
Έκπληκτες έμειναν οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου όταν αντίκρυσαν, αφού πρώτα έκαναν φύλλο και φτερό την οικία της συλληφθείσας τρομοκράτισσας της RAF, Ντανιέλα Κλέτε, ένα οπλοστάσιο κι έναν μικρό θησαυρό.

Όπως αναφέρει σήμερα το περιοδικό Spiegel, η 65χρονη Κλέτε είχε κρύψει στην οικία της που βρίσκεται στο Βερολίνο-Kρόιτσμπεργκ, χρυσό, μετρητά, Καλάσνικοφ και πυρομαχικά.

Συγκεκριμένα, οι γερμανικές αρχές βρήκαν ένα ξύλινο ντουλάπι με ψεύτικο πάτο που είχε μέσα 40.000 ευρώ μετρητά. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

Κλείσιμο


Σε άλλο έπιπλο εντόπισαν 1,2 κιλά χρυσού, με την σημερινή τους αξία να υπολογίζεται σε 76.548 ευρώ!

Όπως γράφει το περιοδικό Spiegel, εκτός από τα τιμαλφή, οι ανακριτές έχουν κατασχέσει και πολλά όπλα: Καλάσνικοφ που βρήκαν σε ντουλάπα, πυρομαχικά σε τάπερ, πολλά κινητά τηλέφωνα και πλαστές ταυτότητες, μπαλακλάβα και «διάφορα έγγραφα» σχετικά με τη RAF.



Η σύλληψη της Ντανιέλα Κλέτε στο Βερολίνο λίγο πριν την εκπνοή του Φεβρουαρίου αναζωπύρωσε τα σενάρια για διαλεύκανση εγκλημάτων που δεν είχαν εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα.

Είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την αυτοδιάλυση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Φράξια Κόκκινος Στρατός» (RAF), που άφησε πίσω της δεκάδες θύματα και πολλά ανοιχτά ερωτήματα.

Επί δεκαετίες οι γερμανικές αρχές είχαν χάσει τα ίχνη της «τελευταίας γενιάς» της οργάνωσης για να τα εντοπίσουν ξανά μετά από εξέταση DΝΑ σε αποτυχημένες ληστείες χρηματαποστολών το 2015.



Τελικά κατάφεραν να συλλάβουν ένα μέλος τους: την 65χρονη σήμερα Ντανιέλα Κλέτε και να κατασχέσουν το χρυσό και τα μετρητά που βρήκαν καλά κρυμμένα στην οικία της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η αστυνομία της Κάτω Σαξονίας θα μπορούσε να βρει ίχνη DNA - εκτός της Κλέτε - και άλλων τρομοκρατών της RAF, που εξακολουθούν να αγνοούνται, στα έπιπλα του σπιτιού της.

Οι αρχές στρέφουν την έρευνά τους σε δύο τρομοκράτες της RAF: τον 55χρονο Μπούρκχαρντ Γκάρβεγκ και τον 69χρονο Ερνστ - Φόλκερ Στάουμπ.

Η Ντανιέλα Κλέτε κατάφερε να ξεφεύγει από τα χέρια της αστυνομίας εδώ και δεκαετίες. Οι αρχές την κατηγορούν μαζί με τους συντρόφους της, Μπούρκχαρντ Γκάρβεγκ και Ερνστ - Φόλερ Στάουμπ, για απόπειρα δολοφονίας και σειρά ένοπλων ληστειών κατά το διάστημα 1999-2016, σε σουπερμάρκετ και χρηματαποστολές, στα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλία και της Κάτω Σαξονίας.

Οι αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες εναντίον των τριών, βάσει στοιχείων από αναλύσεις DNA.

Η εισαγγελία του Βέρντεν της Κάτω Σαξονίας θεωρεί ότι οι ένοπλες ληστείες δεν είχαν πολιτικά κίνητρα αλλά διαπράχθηκαν για οικονομικούς λόγους.

Η RAF είναι υπεύθυνη για την δολοφονία περισσότερων των 30 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 200.

Οι Στάουμπ, Κλέτε και Γκάρβεγκ ήταν ενεργοί τις δεκαετίες 1980 και 1990.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη φυλακή ο γιατρός που κατηγορείται για ασέλγεια στην 4χρονη κόρη του - «Το παιδί το δασκάλεψαν» υποστήριξε

«Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε Ελλάδα διακοπές» - Ξετρελαμένοι οι Eurofans με τα πλάνα του βιντεοκλίπ της Μαρίνας Σάττι

Βίντεο: Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή γύρω από το βενζινάδικο στον Πειραιά μετά τη βομβιστική επίθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης