Έλον Μασκ: Φίλοι και συνεργάτες του ζήτησαν να κάνει αποτοξίνωση βλέποντας τον εθισμό του στις παράνομες ουσίες

Έλον Μασκ: Φίλοι και συνεργάτες του ζήτησαν να κάνει αποτοξίνωση βλέποντας τον εθισμό του στις παράνομες ουσίες

Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες της WSJ και άλλων ΜΜΕ - O «Μr Tesla» έχει υπό την εποπτεία του έξι εταιρίες, δηλαδή διαχειρίζεται περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια

musk_arthro
Σε κέντρο αποτοξίνωσης φέρεται να ζήτησαν να πάει ο Έλον Μασκ, φίλοι και συνεργάτες του, υπό τον φόβο ότι είχε εθιστεί σε υπερβολικό βαθμό από την κεταμίνη, τα «έκσταση» και άλλες απαγορευμένες ουσίες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail», το κοντινό περιβάλλον του Μασκ προέτρεψε τον 52χρονο πάμπλουτο «Mr Tesla» να πάει σε νησί της Χαβάης, που ανήκει στον επενδυτή Λάρι Έλισον - ονόματι «Lanaʻi» για να «απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά», το χειμώνα του 2022.

Η... κοφτή απάντηση του Έλον Μασκ

Βλέποντας το θέμα να έχει λάβει διαστάσεις στα social media, ο Μασκ έσπευσε σήμερα να ξεκαθαρίσει ότι κανείς δεν του είπε να κάνει αποτοξίνωση. Ούτε φίλος, ούτε συνεργάτης.

«Πρώτον, κανείς δεν μου πει ποτέ να κάνω αποτοξίνωση», έγραψε σε μήνυμά του o πάμπλουτος δισεκατομμυριούχος στο Twitter και πρόσθεσε: «Δεύτερον, αν λένε ότι μπόρεσα να οδηγήσω την Tesla να γίνει μακράν η σημαντικότερη αυτοκινητοβιομηχανία και η SpaceX η πιο πολύτιμη διαστημική εταιρεία ταυτόχρονα, αυτό είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που έχω λάβει ποτέ».

Υπήρξαν έντονες ανησυχίες από στενούς συνεργάτες του ότι οι... αδυναμίες του επιχειρηματία με καταγωγή από τη Νότιο Αφρική μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις έξι εταιρείες τις οποίες έχει υπό τον εποπτεία του, ανάμεσά τους τις Tesla και SpaceX, αφού τον είδαν να πίνει σε υγρή μορφή έκσταση στη διάρκεια ενός πάρτι στο Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal», ορισμένοι φίλοι ζήτησαν από τον Μασκ να κάνει αποτοξίνωση λίγους μήνες μήνες μετά την εξαγορά του Twitter, έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον Οκτώβριο του 2022.

Κλείσιμο
Ο Έλον Μασκ διαχειρίζεται μέσω των έξι εταιρειών που διαχειρίζεται, τα περιουσιακά στοιχεία των επενδυτών, ύψους άνω των 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Λάρι Έλισον, ιδιοκτήτης νησιού της Χαβάης και ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ήταν αυτός που έσπευσε να τον βοηθήσει όταν ο Μασκ εθεάθη σε πάρτι του Χόλιγουντ να καταναλώνει έκσταση πίνοντας ένα μπουκάλι με νερό.

Το προσωπικό ασφαλείας του είχε νωρίτερα επιθεωρήσει τον χώρο του πάρτι, προτού ο Μασκ πάρει τη... δόση του, όπως διευκρινίσε η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Συνεργάτες και φίλοι του ένιωθαν ανησυχία για τον Μασκ, αλλά ορισμένοι πίστευαν ότι κι αυτοί θα έπρεπε να ενδώσουν στις ουσίες θεωρώντας πως εάν δεν το έκαναν, «αυτό θα μπορούσε να αναστατώσει τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή».

Οι νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας ύστερα από μία έκθεση που δόθηκε τον περασμένο μήνα στην δημοσιότητα από την «Wall Street Journal», σύμφωνα με την οποία ο Μασκ κατανάλωνε παράνομα ναρκωτικά, όπως έκσταση και κοκαΐνη, μια επιλογή τρόπου ζωής που επηρέαζε εμμέσως πλην σαφώς τα στελέχη και τα μέλη του ΔΣ στις εταιρείες του.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ορισμένα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου στις εταιρείες του ανησυχούσαν όλο και περισσότερο καθώς η κατανάλωση ναρκωτικών τροφοδοτούσε την ασταθή συμπεριφορά του Μασκ. Δυνητικά, υπό την επήρεια ναρκωτικών θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν επενδυτές, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και μεγάλα τμήματα του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

O Άλεξ Σπίρο, έναν εκ των δικηγόρων του Μασκ τόνισε ότι ο CEO της Τesla είχε παραδεχτεί ότι «τακτικά έκανε χρήση ναρκωτικών στο SpaceX, ωστόσο δεν απέτυχε ποτέ σε δοκιμή».

Ο Μασκ κάπνιζε μαριχουάνα στο σόου του Τζο Ρόγκαν και έχει συζητήσει δημοσίως τη συνταγή του για την κεταμίνη που μοιάζει με ψυχεδελικό.

Ωστόσο, μάρτυρες έσπευσαν να δηλώσουν στη «WSJ» ότι ο ιδιοκτήτης του Twitter έχει χρησιμοποιήσει επίσης LSD, κοκαΐνη, έκσταση και ψυχεδελικά μανιτάρια, συχνά σε ιδιωτικά κλειστά πάρτι ανά τον κόσμο, όπου οι επισκέπτες πρέπει να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό και να παραδώσουν τα τηλέφωνά τους, για να αποφύγουν τη λήψη φωτογραφιών που θα τους έφερνε σε δεινή θέση.

Το 2018, για παράδειγμα, ο Μασκ είχε καταναλώσει πολλά δισκία με επικίνδυνη ουσία σε πάρτι που διοργάνωσε στο Λος Άντζελες, ανέφερε η «WSJ».

Τον επόμενο χρόνο φέρεται να κατανάλωσε μαγικά μανιτάρια σε εκδήλωση στο Μεξικό και το 2021 δοκίμασε κεταμίνη σε ένα πάρτι στο Μαϊάμι.

Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας έκανε επίσης χρήση ναρκωτικών με το νυν μέλος της αεροδιαστημικής εταιρείας «SpaceX» και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, Στηβ Τζάρβετσον, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το κοντινό του περιβάλλον του εκφράζει φόβους ότι ο βαθμός εξάρτησής του από τα ναρκωτικά. θα μπορούσε να του προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή κρίση στις επιχειρήσεις του.

Η εταιρεία του «SpaceX» είναι η μόνη εταιρεία των ΗΠΑ που έχει πλέον εγκριθεί για τη μεταφορά αστροναυτών της NASA από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ωστόσο, κάνοντας ο ίδιος χρήση παράνομων ναρκωτικών, θα παραβίαζε πιθανότατα τις ομοσπονδιακές πολιτικές, γεγονός που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα δισεκατομμύρια δολάρια σε κυβερνητικές συμβάσεις στη «SpaceX».

Η χρήση ναρκωτικών από τον Μασκ και η ασταθής συμπεριφορά του που μπορεί να επιδεινωθεί, έχει ήδη οδηγήσει σε παραιτήσεις στην ηγεσία των επιχειρήσεων του Μασκ, υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα.

Από την πλευρά της, η Λίντα Τζόνσον Ράις, πρώην διευθύντρια της Tesla, φέρεται να ανησυχούσε όλο και περισσότερο για τον εθισμό του Μασκ από τα ναρκωτικά και ήταν τόσο απογοητευμένη με τη συμπεριφορά του που δεν έβαλε υποψηφιότητά για την επανεκλογή της στο ΔΣ της εταιρείας το 2019, είπαν στην εφημερίδα άτομα που είναι γνώστες του θέματος.

Σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη λήψη ναρκωτικών υπήρξαν και το 2017, όταν σε μια συνάντηση της «SpaceX» σχετικά με το πρωτότυπο του πυραύλου «Big Falcon Rocket», ο Μασκ άρχισε να φωνάζει σε υπερβολικό βαθμό και περπατούσε περίεργα επί δεκαπέντε λεπτά, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας.

Η πρόεδρος της «SpaceX», Γκουίνε Σοτγουέλ, φέρεται τότε να παρενέβη αναλαμβάνοντας η ίδια την παρουσίαση.

Μετά τη συνάντηση, τα στελέχη της εταιρείας συζητούσαν επί ώρες για τον εθισμό του Μασκ στις ναρκωτικές ουσίες. Ένας μάρτυρας υποστηρίζει ότι το συμβάν ήταν «ανόητο», «άσχετο» και «ανατριχιαστικό».

Το 2018, ο Μασκ ήταν σε διαμάχη με τη NASA, αφού είχε καπνίσει δημοσίως μαριχουάνα με τον Τζο Ρόγκαν.

Αυτό προκάλεσε ανησυχίες μεταξύ των στελεχών και των μελών του διοικητικού συμβουλίου των εταιρειών του αντανακλώντας τον πιθανό επιχειρηματικό αντίκτυπο που θα είχε η συμπεριφορά του Μασκ.

Το 2018, τα μέλη του Δ.Σ είχαν ανησυχήσει ότι ο Μασκ μπορεί να βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν δημοσίευσε τις προθέσεις του μέσω Twitter να ιδιωτικοποιήσει την Tesla.

Το tweet οδήγησε σε έρευνα των αρμόδιων αρχών που κατέληξε σε συμφωνία να παραιτηθεί ο Μασκ από πρόεδρος της Tesla για ένα χρονικό διάστημα.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Οι Αλκυονίδες φέρνουν 20άρια - Πόσο θα διαρκέσουν, αναλυτική πρόγνωση

Ηλίας Μαροσούλης: Ο Λιάκος από το Διάσελο που έγινε κυρίαρχος της νύχτας

Μητρόπολη Κέρκυρας: Τι απαντά ο Μητροπολίτης Νεκτάριος για το viral βίντεο με τον ίδιο να ζητά να απομακρυνθεί ΑμεΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης