Είναι τα χέρια του Τραμπ βαμμένα με... αίμα; Τι δείχνουν τα κόκκινα σημάδια στην παλάμη του

Είναι τα χέρια του Τραμπ βαμμένα με... αίμα; Τι δείχνουν τα κόκκινα σημάδια στην παλάμη του

Οι τέσσερις εκδοχές για την κηλίδα στο χέρι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ - Ένταση και στη δεύτερη δίκη για τον βιασμό της Τζιν Κάρολ

trump_xeri_arthro
Κόκκινες κηλίδες είχε ένα από τα δύο χέρια του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αποχωρούσε από την πολυτελή οικία του στη Νέα Υόρκη για να παραστεί σε δίκη όπου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

Χθες, Τετάρτη, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος παρέστη στη δεύτερη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση με την πρώην αρθρογράφο του Elle Τζιν Κάρολ να τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση.

Στο Διαδίκτυο έσπευσαν να επισημάνουν ότι οι κοκκινίλες στα χέρια του θα μπορούσαν είναι «έρπης» ή να έχουν προκληθεί από πτώση.

Όπως αναφέρει το Business Insider, ένας αμερικανός δερματολόγος κλήθηκε να δώσει την δική του εκδοχή βλέποντας τις εικόνες που κάνουν τον γύρο των ΜΜΕ σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τι είναι αυτό που προκάλεσε τις κοκκινίλες στο δεξί χέρι του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Αν και είναι δύσκολο να διαγνωστεί μια πάθηση του δέρματος από μία μόνο φωτογραφία, ο Δρ. Τζόσουα Ζάιχνερ, αναπληρωτής καθηγητής δερματολογίας στο νοσοκομείο Mount Sinai, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο Business Insider ότι ο Τραμπ πιθανότατα εμφάνισε κόκκινα εξανθήματα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από ο,τιδήποτε.

«Τα εξανθήματα στα χέρια μπορούν να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, που περιλαμβάνουν τις λοιμώξεις, τις φλεγμονώδεις καταστάσεις έως και εξωτερικούς παράγοντες», τόνισε ο Αμερικανός δερματολόγος εξηγώντας πως τέσσερις πιθανότητες θα μπορούσαν να ευνοήσουν την εμφάνισή τους.

Πρώτη πιθανότητα: Τα χέρια του Τραμπ είναι πολύ ξηρά

Ο Ζάιχνερ είπε ότι οι πιο συχνές αιτίες εξανθήματος των χεριών είναι η ξηρότητα και το υπερβολικό πλύσιμο. Δεδομένου ότι ο Τραμπ φέρεται να έχει αρρωστοφοβία, η θεωρία του υπερβολικού πλυσίματος των χεριών θα μπορούσε να είναι μία πειστική εξήγηση.

Οι τσουχτερές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε ξηροδερμία, η οποία είναι πιο συχνή το χειμώνα.

Δεύτερη πιθανότητα: Φουσκάλες από το γκολφ

Μια άλλη πιθανότητα είναι οι φουσκάλες, οι οποίες ο Ζάιχνερ είπε ότι θα μπορούσαν να προκληθούν από την τριβή «σε δραστηριότητες όπως το γκολφ, την άρση βαρών ή το μπέιζμπολ».

Δεδομένου ότι ο Τραμπ είναι φαν του γκολφ, αυτό είναι επίσης ένα εύλογο σενάριο.

Τρίτη πιθανότητα: Έπεσε στα χέρια του χυμός λάιμ

Για τον Αμερικανό δερματολόγο, «ακόμη και η έκθεση των χεριών του σε χυμό λάιμ παρουσία του ηλιακού φωτός μπορεί να προκαλέσει χημικό έγκαυμα στο δέρμα», γνωστό και ως «έγκαυμα μαργαρίτας».

Ενώ ο Τραμπ δεν πίνει αλκοόλ, ένα κοκτέιλ με εσπεριδοειδή θα μπορούσε να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στο δέρμα.

Τέταρτη πιθανότητα: Καμία από τις προαναφερθείσες

Όπως τόνισε ο Ζάιχνερ, εξανθήματα στα χέρια μπορεί να προκληθούν σχεδόν από οτιδήποτε, ακόμη και από κάποιο τσίμπημα εντόμων.

Αν ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μιλήσει ανοιχτά για το τι προκάλεσε τις κόκκινες κηλίδες στα χέρια του, μπορεί να μην μάθουμε ποτέ τι του συνέβη.

Πάντως, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

Οξύθυμος ο Τραμπ στη δίκη

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Λιούις Κάπλαν, προειδοποίησε τον Τραμπ για τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της δεύτερης δίκης της αρθρογράφου Ε. Τζιν Κάρολ.

Ο Τραμπ φέρεται να χτύπησε πολλές φορές το χέρι του στο τραπέζι στη διάρκεια της δίκης, όπως γράφει ο αμερικανικός Τύπος.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ κάθεται στο εδώλιο με την κατηγορία ότι βίασε την Κάρολ σε πολυκατάστημα του Μανχάταν τη δεκαετία του 1990.

Σε άλλη εξέλιξη, δικαστήριο του Μέιν ζήτησε σήμερα από τις αρχές της πολιτείας να επανεξετάσουν την απόφασή τους περί αποκλεισμού του Τραμπ από τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, αφότου λάβουν υπόψη την ετυμηγορία που θα εκδώσει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για την εκλογική διαδικασία στο Κολοράντο.

Η δικαστής Μικαέλα Μέρφι έδωσε εντολή στην υπουργό Εσωτερικών της πολιτείας Σένα Μπέλοους να επανεξετάσει την απόφαση εντός 30 ημερών από την ετυμηγορία του ομοσπονδιακού Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η Μέρφι σημείωσε πως η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να εξετάσει προσφυγή για τις προκριματικές στο Κολοράντο «αλλάζει τα πάντα σε ό,τι αφορά τη σειρά με την οποία θα έπρεπε να εκδοθούν οι αποφάσεις και από ποιο δικαστήριο».

Η Μπέλοους έκρινε τον Δεκέμβριο ότι ο Τραμπ, ο οποίος θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία βάσει της 14ης Τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος που απαγορεύει σε όσους συμμετείχαν σε «εξέγερση ή ανταρσία» να κατέχουν δημόσια αξιώματα.

Την 6η Ιανουαρίου του 2021, εκατοντάδες οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκαν στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο για να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το Μέιν και το Κολοράντο είναι μέχρι στιγμής οι αμερικανικές πολιτείες που έχουν αποκλείσει τον Τραμπ από την εκλογική διαδικασία, ενώ ο ίδιος έχει προσφύγει κατά των αποφάσεων.



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Πήγε δεύτερη φορά για να κλέψει χαλκοσωλήνες στην ίδια πολυκατοικία - Αυτή τη φορά τα κατάφερε

Γερμανία: Τα καψόνια που έκαναν οι μουσουλμάνοι μαθητές που ήθελαν να επιβάλλουν τη Σαρία σε σχολείο

Κέιτ Μίντλετον: Πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημά της για να χρειάζεται δύο εβδομάδες νοσηλεία; - Τι λέει Βρετανίδα γιατρός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης