Κέιτ Μίντλετον: Πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημά της για να χρειάζεται δύο εβδομάδες νοσηλεία; - Τι λέει Βρετανίδα γιατρός

Κέιτ Μίντλετον: Πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημά της για να χρειάζεται δύο εβδομάδες νοσηλεία; - Τι λέει Βρετανίδα γιατρός

Το Παλάτι έχει διευκρινίσει πως δεν πρόκειται για καρκίνο αλλά δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες  - Ενδεχομένως να χρειαστεί να απουσιάσει ακόμη και τρεις μήνες από τα καθήκοντά της

middleton_kate_arthro
Το πρόβλημα υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει χειρουργικά η Κέιτ Μίντλετον, «μπορεί να είναι κάτι που την ενοχλούσε σε όλη της τη ζωή και δεν έχει καταφέρει να το λύσει ή ένα θέμα που προέκυψε πρόσφατα» αναφέρει η γενική γιατρός, Ζο Γουίλιαμς, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Sun».

Ωστόσο, «δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι περισσότερο απ' ό,τι θα περιμέναμε κανονικά... Είναι η μέλλουσα βασίλισσα, οπότε οι γιατροί θα είναι προσεκτικοί».

«Όλοι ελπίζουμε ότι πρόκειται για κάτι μικρό και ότι πρόκειται για μια απλή χειρουργική επέμβαση, αλλά τα μέτρα προφύλαξης είναι σοφά. Με οτιδήποτε ιατρικό δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτα σίγουρος για το πώς θα πάνε τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να έχει αρκετό χρόνο ανάρρωσης και να μην είναι πολύ αγχωτικό για την ίδια και την οικογένειά της» πρόσθεσε.

Το παλάτι του Κένσινγκτον πάντως έσπευσε να επισημάνει πως δεν πρόκειται για καρκίνο, γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Express» σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η μέλλουσα βασίλισσα της Βρετανίας μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να χρειαστεί να απουσιάσει από τα βασιλικά της καθήκοντα σχεδόν επί τρεις μήνες, η καθηγήτρια Ντέμπορα Λι δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Για μία χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο νοσοκομείο για τέσσερις έως επτά ημέρες. Αν κάποιος κάνει την επέμβαση λαπαρασκοπικά, ο χρόνος νοσηλείας μειώνεται σε 2 με 3 ημέρες. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι ακριβώς έχει συμβεί. Εάν ένας ασθενής πρέπει να πάει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι πιθανό η παραμονή του στο νοσοκομείο να είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Μπορεί να χρειαστούν δύο μήνες ή και περισσότερο για να νιώσει ο ασθενής άνετα και να μπορεί να κινείται κανονικά μετά».

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «The Sun», που σχολιάζει την ημερομηνία επιστροφής της Κέιτ στα βασιλικά της καθήκοντα, εάν η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώσει, με βάση το πρόγραμμα, τότε η πρώτη της βασιλική δέσμευση θα μπορούσε να είναι στην οικογενειακή τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ την Κυριακή του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται πως σαν βόμβα έσκασαν χθες στη Βρετανία οι ανακοινώσεις του Μπάκιγχαμ, πρώτα για την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον και - με 90 λεπτά διαφορά - αυτή του βασιλιά Καρόλου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους ένθερμους υποστηρικτές του στέμματος και όχι μόνο.

Για πρώτη φορά, το βρετανικό παλάτι προέβη σε δύο ανακοινώσεις που αφορούν την κατάσταση της υγείας δύο μελών της βασιλικής οικογένειας, σχολιάζει άρθρο της εφημερίδας «Metro» και προσθέτει: «Ο βασιλιάς Κάρολος ήθελε να σπάσει το βασιλικό πρωτόκολλο και το έκανε, καθώς οι ανακοινώσεις του παλατιού για την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η νύφη του, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ στην κοιλιακή χώρα, και γι' αυτή που θα υποβληθεί ο ίδιος την ερχόμενη εβδομάδα στον προστάτη».

Κλείσιμο
Είθισται το Μπάκιγχαμ να κάνει λιτές ανακοινώσεις, ωστόσο, αυτή τη φορά, υπήρχαν και για τους δύο λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Ας προσευχηθούμε να είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους», γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», απεικονίζοντας την Κέιτ Μίντλετον και τον πεθερό της, βασιλιά Κάρολο.

mail_kate


Σήμερα, είναι η τρίτη μέρα της Κέιτ Μίντλετον στο νοσοκομείο, αναφέρει η «Daily Mail» και προσθέτει: «Η Βρετανία έχει το βλέμμα της στραμμένο στην πριγκίπισσα της Ουαλίας καθώς αναρρώνει από την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα με τους γονείς της και τον σύζυγό της Ουίλιαμ, να βρίσκονται στο πλευρό της για να την στηρίξουν».

Η Κέιτ δήλωσε ότι «είναι καλά», καθώς αναρρώνει μετά την επέμβαση στην κλινική του Λονδίνου στο Marylebone, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Με τον σύζυγό της, πρίγκιπα της Ουαλίας, να παίρνει επίσης άδεια για να φροντίσει τη σύζυγο και τα παιδιά τους, οι λεγόμενοι «μεγάλοι τρεις» βασιλικοί - Κάρολος, Ουίλιαμ και Κέιτ - αποχωρούν από τα καθήκοντά τους τις επόμενες εβδομάδες με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι, εφόσον οι «αντάρτες των βασιλικών ανακτόρων» Χάρι και Μέγκαν διαμένουν στις ΗΠΑ και ο άτακτος ερωτικά πρίγκιπας Άντριου είναι πλέον στο περιθώριο, μόνο η πριγκίπισσα Άννα και ο αδερφός της πρίγκιπας Εδουάρδος μπορούν να αναλάβουν ως αντικαταστάτες των βασιλικών καθηκόντων.

Για την αθλητική και αεικίνητη Κέιτ Μίντλετον, μητέρα τριών παιδιών, η είδηση ότι υποβλήθηκε σε μία προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα κι ότι θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο σχεδόν επί δύο εβδομάδες, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη γηραιά αλβιώνα.

Αλλά και το γεγονός ότι η αποθεραπεία της θα διαρκέσει σχεδόν τρεις μήνες, εγείρει υποψίες κυρίως απ' όσους ενστερνίζονται την άποψη ότι το παλάτι δεν λέει πάντα όλη την αλήθεια.

Στα 42 της, η Κέιτ είχε αναλάβει με υπευθυνότητα τα καθήκοντά της ως πριγκίπισσα της Ουαλίας και ως μητέρα, απόλυτη προτεραιότητά της, όπως η ίδια έχει δηλώσει, είναι τα τρία παιδιά που απέκτησε με τον πρωτότοκο γιο της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Τώρα όμως θα πρέπει να μείνει μακριά από τα παιδιά της τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, και, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του παλατιού του Κένσινγκτον, οι δημόσιες εμφανίσεις της «παγώνουν» έως και το Πάσχα.

Την Κέιτ Μίντλετον την έχουμε δει να παίζει τένις και χόκεϊ, να κωπηλατεί στον Τάμεση, να τρέχει γύρω από τις πίστες στίβου και ακόμη και να κάνει αναρρίχηση με τον σύζυγό της τις περισσότερες φορές να μην την ακολουθεί. Πάντως, λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της δεν θα γίνουν πλήρως γνωστές μέχρι η ίδια να ανοίξει τα χαρτιά της.

Θα μιλήσει η Κέιτ Μίντλετον για την περιπέτεια της υγείας της;


Ωστόσο, όσοι ακούν ότι η χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα ήταν προγραμματισμένη, ότι η Κέιτ πρέπει να μείνει από 10 έως 14 ημέρες στο νοσοκομείο κι ότι στο πλαίσιο της ανάρρωσής της, απαιτούνται πάνω από δύο μήνες, συνειδητοποιούν ότι δεν πρόκειται για ένα απλό «πρόβλημα».

Γεγονός είναι ότι η μέλλουσα βασίλισσα της Βρετανίας υποβλήθηκε σε μία σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Οι Βρετανοί θεωρούν ότι η ίδια θα μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας της.

Στο παρελθόν, όπως έχει αποδείξει με το θέμα της ψυχικής υγείας, έχει τονίσει ότι δεν χρειάζεται να νιώσει κανείς ντροπή ή αμηχανία για να μιλήσει για το ζήτημα που τον απασχολεί.

Για την εφημερίδα «Mirror», είναι επίσης δύσκολο για ένα παιδί να βλέπει έναν γονέα στο κρεβάτι νοσοκομείου, ακόμη κι αν είναι πολυτελές, όπως η κλινική «The Clinic» του Λονδίνου.

Στο νοσοκομείο και ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο βασιλιάς Κάρολος

Στο νοσοκομείο αυτό είχε διακομιστεί ο προπάππους των παιδιών της, πρίγκιπας Φίλιππος. Εκεί νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες της ζωής του.

Όπως επισημαίνεται στον ιστότοπο του νοσοκομείου: «Τα παιδιά κανονικά απαγορεύεται να επισκέπτονται του ασθενείς. Οποιαδήποτε ειδικά αιτήματα για επίσκεψη παιδιών πρέπει να εγκρίνονται από την διεύθυνση».

Το γεγονός ότι η Κέιτ θα είναι μακριά από τα παιδιά της μπορεί να την οδηγήσει σε λανθασμένες σκέψεις, όπως για παράδειγμα ότι θα παραμελήσει τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις.

Η δήλωση του παλατιού αποκαλύπτει επίσης ότι η χειρουργική επέμβαση μπορεί να ήταν προγραμματισμένη, αλλά όχι, όπως φαίνεται, αρκετά νωρίτερα έτσι ώστε να μην επηρεαστεί ο φόρτος εργασίας της.

Αυτός, πάντως, θα είναι ο περισσότερος χρόνος που θα έχει περάσει η Kέιτ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τους μήνες που είχε μείνει στο παλάτι επειδή είχε δύσκολές εγκυμοσύνες.

Ίσως η άλλη μεγαλύτερη ανησυχία της Κέιτ να είναι η απώλεια της φυσικής της κατάστασης. Έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ότι δίνει μεγάλη σημασία στο να διατηρείται σε φόρμα και να είναι απασχολημένη. Αφού έγινε πρέσβειρα της ένωσης ράγκμπι «Rugby Football Union» και του «Rugby Football League», είχε δηλώσει στην ομάδα της Αγγλίας: «Όποτε μπορώ να αθληθώ, το κάνω, ακόμη και κάνοντας τραμπολίνο με τα παιδιά μου προτού πάνε στο σχολείο».

Η Κέιτ παίζει τένις καθημερινά όταν βρίσκεται στο σπίτι τους, το Amner Hall, στο Sandringham του Norfolk. Λατρεύει το κέικ και το σούσι και για να διατηρείται σε φόρμα, έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές: «Τρέχω πίσω από τα παιδιά».

«Πώς λοιπόν τώρα θα μείνει στο κρεβάτι για ένα τόσο μεγάλο διάστημα;» διερωτάται ο βρετανικός Τύπος.

Για τον 75χρονο βασιλιά Κάρολο, στη σχετική ανακοίνωση του παλατιού αναφέρεται ότι πρέπει να νοσηλευτεί την επόμενη εβδομάδα λόγω μιας «καλοήθους» υπερτροφίας του προστάτη.

«Όπως χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο, ο βασιλιάς ζήτησε συμβουλές για μια υπερτροφία του προστάτη. Αυτό από το οποίο πάσχει ο μεγαλειότατος είναι καλοήθες και θα μεταβεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για μια διορθωτική επέμβαση», ανακοίνωσε το παλάτι σε μία σύντομη ανακοίνωση, όπου διευκρίνισε πως οι δημόσιες υποχρεώσεις του θα αναβληθούν για μια σύντομη χρονική περίοδο προκειμένου να του επιτραπεί να αναρρώσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του κρεοπώλη για την εξαφάνιση του Μπάμπη

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα - Παράταση μέχρι τις 5/2 για τις αιτήσεις

Υπουργείο Υγείας: Αθώα η διοικήτρια του Ερυθρού για το χριστουγεννιάτικο γλέντι - Γίνεται για πολλά χρόνια στον ίδιο χώρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης