Γερμανία: Εσωκομματικό δημοψήφισμα στους Ελεύθερους Δημοκράτες για την παραμονή τους στον κυβερνητικό συνασπισμό

Γερμανία: Εσωκομματικό δημοψήφισμα στους Ελεύθερους Δημοκράτες για την παραμονή τους στον κυβερνητικό συνασπισμό

Πολλά μέλη του κόμματος πιέζουν τον ηγέτη τους, υπουργό Οικονομικών, Κριστιάν Λίντνερ, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση

Christian_Lindner
Eσωκομματικές εκλογές για την παραμονή ή όχι του κόμματος των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP) στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας προγραμματίζει ο υπουργός Οικονομικών, Κριστιάν Λίντνερ, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

O αρχηγός του (FDP) δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να αποχωρήσει από εταίρος στην κυβέρνηση Σολτς καθώς πολλά από τα αιτήματα του κόμματός του, δεν γίνονται αποδεκτά από τον Σοσιαλδημοκράτη Καγκελάριο. Η εσωκομματική ψηφοφορία του είναι πιθανότατα προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει το δίκτυο «BNN».

Ο επικεφαλής του κόμματος των «Ελεύθερων Δημοκρατών» θέλει να έχει ευχαριστημένα τα μέλη του κόμματός του αφού τους τελευταίους μήνες του έχουν κάνει τη ζωή... κόλαση καθώς αναγκάζεται να συμβαδίσει με την κυβερνητική γραμμή.
Κλείσιμο
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι στη Γερμανία, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες επιθυμούν την συνεργασία Σοσιαλδημοκρατών- Χριστιανοδημοκρατών και τη λύση της συνεργασίας του κόμματος Σολτς, με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες .
Ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία χωλαίνει με την δημοτικότητά του Σολτς να βαίνει μειούμενη, επισημαίνει η εφημερίδα «Die Zeit».

Εξάλλου, ο 43χρονος υπουργός Οικονομικών δεν είναι από αυτούς που θα βάλει πολύ νερό στο κρασί του μόνο και μόνο για να παραμείνει στην κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς, σχολιάζει το περιοδικό «Focus».

Και ως νιόπαντρος, επιδιώκει να απολαμβάνει την παρέα της πανέμορφης δεύτερης συζύγου του, Φράνκα Λέφελντ. Αφού πρώτα της έφτιαξε στο εξοχικό τους έναν σταύλο, της αγόρασε κι ένα άλογο - τον «Φριτσαντίνο» αφού η Φράνκα τρελαίνεται για την ιππασία.

Η κυρία Λίντνερ πρόσφατα αποφάσισε να αφήσει τη δημοσιογραφία και να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ιππασία σε συνδυασμό με την επικοινωνία.

Πριν από λίγους μήνες είχε ανακοινώσει ότι θα «εργαστεί ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος» στο μέλλον και τώρα ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με την επικοινωνία και το μάρκετινγκ», σε συνδυασμό όμως με το χόμπι της.

Τελικά θα συνεργαστεί με την Ιζαμπέλ Βιρτ, την πιο επιτυχημένη αναβάτη της Γερμανίας με 12 ολυμπιακά μετάλλια στη φαρέτρα της.
Σύμφωνα με τα πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, η Φράνκα θα αναλάβει την «επικοινωνία και το μάρκετινγκ» της αθλήτριας.

«Συνδυάζω επάγγελμα και χόμπι », δήλωσε ο 33χρονη Φράνκα Λέφιλντ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Bild». «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές αξίες που μπορούν να λάβει κανείς από την αθλητική ιππασία - πειθαρχία, αντοχή και ενσυναίσθηση», πρόσθεσε.

Ο σύζυγός της Λίντνερ δεν μπορεί να της χαλάσει χατίρι. Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έβαλε για δεύτερη φορά... βέρα στο δεξί, φέτος το καλοκαίρι, με πολλούς χρήστες στα social media να τον κατηγορούν για «όργιο νεοπλουτισμού».

O γάμος του ζευγαριού τελέστηκε στο «νησί των πλουσίων», Ζιλτ, στη Βόρεια Θάλασσα. Τον περασμένο Ιούλιο, Λίντνερ και Λέφελντ έκαναν «διπλό γάμο»- πολιτικό και θρησκευτικό. Τότε πολλοί Γερμανοί πολίτες έσπευσαν να επικρίνουν δριμύτατα τον χλιδάτο γάμο του Γερμανού υπουργού, την ώρα που οι Ρώσοι βομβάρδιζαν ανελέητα τους Ουκρανούς.

Ο Γερμανός υπουργός και η πρώην πολιτική ρεπόρτερ της τηλεόρασης της WELT ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου βάζοντας γερά το χέρι στην τσέπη, εν μέσω πολέμου, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, σχολίαζε επικριτικά ο γερμανικός Τύπος.

Οι «Κριστιάνκα», όπως τους αποκαλούν πολλά γερμανικά ΜΜΕ, «τέλεσαν σε στενό κύκλο τον πολιτικό τους γάμο τον Ιούλιο στο μουσείο του νησιού, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά τη γνωριμία τους. Ακολούθησε η θρησκευτική τελετή στην Ευαγγελική εκκλησία του Αγίου Σεβερίνου, επίσης στο «νησί των πλουσίων», Ζιλτ.

Στο γαμήλιο τραπέζι που έγινε στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Edel», η καβουροσαλάτα και η σαμπάνια είχαν περίοπτη θέση, όπως αναφέρει το περιοδικό «Bunte». Για να ντυθεί γαμπρός, ο Λίντνερ ακολούθησε διατροφικό πρόγραμμα κι έχασε 12 κιλά, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Μάλιστα, ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ έγραψαν καυστικά σχόλια για τα πανάκριβα σύνολα που φόρεσε η κυρία Λέφελντ στις δύο τελετές, συνολικής αξίας 13.000 ευρώ. «Σε τόσο δύσκολους καιρούς μιλάμε για ένα όργιο νεοπλουτισμού», είχε σχολιάσει το περιοδικό «Stern».

Ο αρραβώνας του ζευγαριού πραγματοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, ανήμερα των γενεθλίων της Λέφελντ, σε στενό οικογενειακό κύκλο, στη διάσημη ελληνική ταβέρνα «Κασάμπαλης».

Αρχικά, ο 43χρονος Λίντνερ - ηγέτης του κόμματος των Φιλελεύθερων (FDP) και η αγαπημένη του είχαν προγραμματίσει ένα ρομαντικό γάμο στην Τοσκάνη.

Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοιού και ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία έπαιξαν ρόλο στην αλλαγή των σχεδίων του ζευγαριού.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως που ανάγκασε τον υπουργό να ακυρώσει τον γάμο στην Ιταλία, ήταν για λόγους ασφαλείας καθώς είναι μέλος της γερμανικής κυβέρνησης. Οι ιταλικές αρχές δεν μπορούσαν να του διασφαλίσουν την προστασία των προσκεκλημένων του, είχε γράψει το γερμανικό περιοδικό «Bunte».



Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεψαν δεκάδες εκατομμύρια από το Δημόσιο μέσω ΦΠΑ - Κατασχέθηκαν πιστόλια, καραμπίνες και supercars

Θεσσαλονίκη: Τρόμαξαν από το αλυσοπρίονο και επιτέθηκαν στην Ελισάβετ, είπε ο ιδιοκτήτης των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη αλλά προφυλακίστηκε

Νέο μισθολόγιο: Αυξημένες κατά 74% οι αποδοχές των νέων διοικητών νοσοκομείων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης