Γερμανία: Όργιο νεοπλουτισμού από τον υπουργό Οικονομικών Κριστιάν Λίντνερ που παντρεύτηκε για δεύτερη φορά

Γερμανία: Όργιο νεοπλουτισμού από τον υπουργό Οικονομικών Κριστιάν Λίντνερ που παντρεύτηκε για δεύτερη φορά

Τα σύνολα της νύφης για τις γαμήλιες τελετές ανήλθαν σε 13.000 ευρώ - Porsche, καβουροσαλάτα και σαμπάνια είχε το «γαμήλιο μενού» του Κρίστιαν Λίντνερ, που σχολιάστηκε από ΜΜΕ και χρήστες των social media - Ο αρχηγός των Χριστιανοδημοκρατών Φρίντριχ Μερτς έφθασε στο νησί Ζιλτ πιλοτάροντας το ιδιωτικό του αεροσκάφος

christian-lindner-arthro
Για όργιο νεοπλουτισμού κατηγορούν πολλοί χρήστες στα social media και ο γερμανικός Τύπος τον χλιδάτο γάμο στο νησί των πλουσίων, Ζιλτ, στη Βόρεια Θάλασσα, του υπουργού Οικονομικών Κριστιάν Λίντνερ και της δημοσιογράφου Φράνκα Λέφελντ, που τελέστηκε πριν από λίγες ημέρες.

Οι αντιδράσεις και τα δυσμενή σχόλια που έχει προκαλέσει ο «διπλός γάμος»- πολιτικός και θρησκευτικός- του Γερμανού υπουργού και της πολιτικής ρεπόρτερ της τηλεόρασης της WELT λόγω κυρίως των πολυτελών επιλογών του ζευγαριού εν μέσω πολέμου, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, αυξάνονται και πληθύνονται.

Οι «Κριστιάνκα», όπως αναφέρεται στο ζευγάρι ο γερμανικός Τύπος, τέλεσαν σε στενό κύκλο τον πολιτικό τους γάμο την περασμένη Πέμπτη στο Μουσείο του νησιού, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά τη γνωριμία τους. Ακολούθησε το Σάββατο η θρησκευτική τελετή στην Ευαγγελική εκκλησία του Αγίου Σεβερίνου, επίσης στο Ζιλτ.

Sylt Hochzeit. Das Finale. Die Kirchliche Trauung.

Κλείσιμο


Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων ήταν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο αρχηγός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε έντονα πυρά καθώς έφθασε στο νησί πιλοτάροντας το ιδιωτικό του αεροσκάφος.



Από την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου, στον γάμο παρέστη ο επικεφαλής του ομίλου της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις.

Τα καυστικά σχόλια των ΜΜΕ και των χρηστών των social media αφορούσαν κυρίως την επιλογή ενός σπορ αυτοκινήτου «Porsche Targa» για την άφιξη της νύφης στην εκκλησία και την αποχώρηση του ζευγαριού από αυτήν, την κινητοποίηση εκατοντάδων αστυνομικών για την ασφάλεια των τελετών και τον αποκλεισμό δρόμων κατά τη διάρκεια του τριημέρου, την επιλογή ενός ιδιαίτερα ακριβού και κοσμικού εστιατορίου για τη δεξίωση. Κυρίως όμως αυτό που έκανε τους Γερμανούς είναι το γεγονός ότι τελέστηκε και θρησκευτικός γάμος, παρά το γεγονός ότι Λίντνερ όσο και η Λέφελντ έχουν προ πολλού επισήμως αποχωρήσει από την γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία, απαλλασσόμενοι και από τη σχετική οικονομική εισφορά.



«Το θέμα εδώ δεν ήταν το χριστιανικό περιεχόμενο της τελετής, αλλά μόνο η σκηνή μιας παράστασης», σχολίασε η πρώην επικεφαλής της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας Μάργκοτ Κέσμαν, η οποία εξήγησε ότι θρησκευτικός γάμος γίνεται μόνον εφόσον -τουλάχιστον- ένας από το ζευγάρι είναι μέλος της εκκλησίας.

Τα γερμανικά ΜΜΕ εστιάζουν επίσης στα πανάκριβα σύνολα που φόρεσε η κυρία Λέφελντ στις δύο τελετές, συνολικής αξίας 13.000 ευρώ.

«Σε τόσο δύσκολους καιρούς ένα όργιο νεοπλουτισμού», σχολιάζει το περιοδικό «Stern», ενώ η εφημερίδα «Nordkurier» γράφει: «Ο παρακμιακός γάμος του Κρίστιαν Λίντνερ - τον λογαριασμό, παρακαλώ».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ηθικής Ματίας Βιρτ, περιγράφει στην εφημερίδα της Κολωνίας «Kölner Stadt-Anzeiger» τον γάμο ως μια «ελάχιστα κοινωνικά και ηθικά ευαίσθητη εκδήλωση ενός υπουργού ο οποίος θέλει τώρα να περικόψει τα επιδόματα των μακροχρόνια ανέργων».

«Αυτή η φωτογραφία (στην Porsche) θα τον ακολουθεί», γράφει το περιοδικό Focus.



Την ίδια ώρα, στο Twitter πολλοί χρήστες παραλλήλιζαν την συμπεριφορά του Κρίστιαν Λίντνερ με αυτήν του απερχόμενου Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ερωτώμενη σχετικά η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ναντίνε Κάλβεϊ, περιορίστηκε να δηλώσει ότι επρόκειτο για ιδιωτική εκδήλωση του υπουργού.

Ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) έβαλε για δεύτερη φορά βέρα στο δεξί. Στο γαμήλιο τραπέζι που έγινε στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Edel», η καβουροσαλάτα και η σαμπάνια είχαν περίοπτη θέση, όπως αναφέρει το περιοδικό «Bunte».

Για να ντυθεί γαμπρός, ο 43χρονος Λίντνερ ακολούθησε διατροφικό πρόγραμμα κι έχασε 12 κιλά, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Ο αρραβώνας του ζευγαριού πραγματοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, ανήμερα των γενεθλίων της Λέφελντ, σε στενό οικογενειακό κύκλο, στη διάσημη ελληνική ταβέρνα «Κασάμπαλης».

Αρχικά, ο 43χρονος Λίντνερ - ηγέτης του κόμματος των Φιλελεύθερων (FDP) και η αγαπημένη του είχαν προγραμματίσει ένα ρομαντικό γάμο στην Τοσκάνη.

Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού όπως και ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία έπαιξαν ρόλο στην αλλαγή των σχεδίων του ζευγαριού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως που ανάγκασε τον υπουργό να ακυρώσει τον γάμο στην Ιταλία, ήταν για λόγους ασφαλείας καθώς είναι μέλος της γερμανικής κυβέρνησης. Οι ιταλικές αρχές δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν την προστασία των προσκεκλημένων του, γράφει το περιοδικό «Bunte».


Δείτε βίντεο: Όργιο νεοπλουτισμού από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών - Ο χλιδάτος γάμος εν μέσω οικονομικής κρίσης
Όργιο νεοπλουτισμού από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών -  Ο χλιδάτος γάμος εν μέσω οικονομικής...



Ειδήσεις σήμερα:

Η ΕΕ ενισχύει τη συνεργασία με Μολδαβία - Ανησυχεί για το λαθρεμπόριο όπλων που στέλνει στην Ουκρανία

«Δεν θέλω άλλα παιδιά και μάλιστα κόρες»: Ο Πούτιν δεν δείχνει ενθουσιασμό για τη νέα εγκυμοσύνη της Καμπάεβα

Δείτε πως οι σερβιτόροι του Nammos στη Μύκονο προστατεύουν τους πελάτες από τα μπουγέλα με τις σαμπάνιες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης