H Γερμανία «καίγεται» και ο υπουργός Οικονομικών ετοιμάζει τριήμερο γαμήλιο πάρτι

H Γερμανία «καίγεται» και ο υπουργός Οικονομικών ετοιμάζει τριήμερο γαμήλιο πάρτι

Γαμπρός για δεύτερη φορά ο Κριστιάν Λίντνερ παντρεύεται τη δημοσιογράφο  Φράνκα Λέφελντ - Το χλιδάτο τριήμερο που ετοιμάζει έχει γίνει αντικείμενο αρνητικών σχολιών από τα γερμανικά ΜΜΕ καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ενεργειακή κρίση και αύξηση στις τιμές των βασικών αγαθών

linder-lehfeldt-0
Η ενεργειακή κρίση και η εκτόξευση των τιμών σε βασικά είδη προϊόντων στη Γερμανία δεν πτοεί τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Κριστιάν Λίντνερ, από το να γιορτάσει τον δεύτερο γάμο του, για ένα τριήμερο, μέσα στη χλιδή.

Ο γάμος του ζευγαριού θα πραγματοποιηθεί στο νησί Ζιλτ, ένα νησί στη Βόρεια Θάλασσα που απευθύνεται σε επιφανείς και ζάπλουτους Γερμανούς.

Αύριο, ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) θα βάλει βέρα στο δεξί έχοντας στο πλευρό του τη δημοσιογράφο Φράνκα Λέφελντ.

Το ζευγάρι παντρεύεται σ΄ένα 24ωρο με πολιτικό γάμο. Την Παρασκευή θα γίνει το γαμήλιο γλέντι ενώ το Σάββατο θα τελεστεί ο θρησκευτικός γάμος στην εκκλησία του Άαχεν «Saint Severin».

Η κριτική της Bild 

Επί τρεις ημέρες, ο Κριστιάν Λίντνερ και η Φράνκα Λέφελντ θα γιορτάζουν τον γάμο τους την ώρα που πολλοί Γερμανοί δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Στο γαμήλιο τραπέζι που θα γίνει στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Edel», η καβουροσαλάτα και η σαμπάνια θα έχουν περίοπτη θέση, όπως αναφέρει το περιοδικό «Bunte».

Κλείσιμο
Οι καλεσμένοι δεν θα ξεπερνούν τους 140, ανάμεσά τους εκτός από τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, έχει λάβει πρόσκληση όλο το υπουργικό συμβούλιο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισημοποιεί τη σχέση του με την πανέμορφη δημοσιογράφο της εφημερίδας «Die Welt», Φράνκα Λέφελντ, επιλέγοντας την ημέρα που γνωρίστηκαν για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια.

Για να ντυθεί γαμπρός, ο 43χρονος Λίντνερ ακολούθησε διατροφικό πρόγραμμα κι έχασε 12 κιλά, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Ο αρραβώνας του ζευγαριού πραγματοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, ανήμερα των γενεθλίων της Λέφελντ, σε στενό οικογενειακό κύκλο, στη διάσημη ελληνική ταβέρνα «Κασάμπαλης».

«Είμαστε πανευτυχείς», υποστηρίζει η 33χρονη Φράνκα Λέφελντ αναφερόμενη στον επικείμενο γάμο τους.

Το ζευγάρι κάνει πυρετώδεις προετοιμασίες για να είναι όλα τέλεια.

Το γαμήλιο γλέντι 

Η γαμήλια τελετή θα γίνει στο Αμβούργο και το γλέντι θα πραγματοποιηθεί τελικά στο νησί Ζιλτ που ανήκει στο κρατίδιο του Σλέσβιχ - Χόλσταιν, όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Bild».

Αρχικά, ο 43χρονος Λίντνερ - ηγέτης του κόμματος των Φιλελεύθερων (FDP) και η αγαπημένη του είχαν προγραμματίσει ένα ρομαντικό γάμο στην Τοσκάνη.

Ωστόσο, η πανδημία όπως και ο πόλεμος στην Ουκρανία έπαιξαν ρόλο στην αλλαγή των σχεδίων του ζευγαριού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως που ανάγκασε τον υπουργό να ακυρώσει τον γάμο στην Ιταλία, ήταν για λόγους ασφαλείας καθώς είναι μέλος της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι ιταλικές αρχές δεν μπορούσαν να του διασφαλίσουν την προστασία των προσκεκλημένων του , γράφει το περιοδικό «Bunte».

Λίντνερ και Λέφελτ γνωρίστηκαν το 2018 και έκτοτε είναι αχώριστοι.

Η Φράνκα Λέφελτ έκανε πολιτικό ρεπορτάζ για λογαριασμό του δικτύου «RTL» εδώ και αρκετά χρόνια.

Πριν από ένα χρόνο, πήρε συνέντευξη από τους υποψηφίους για την Καγκελαρία της Χριστιανικής Ένωσης, Άρμιν Λάσετ και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), Όλαφ Σολτς (νυν Καγκελάριο).

«Δεδομένου ότι είμαστε και οι δύο δημόσια πρόσωπα, είναι σημαντικό για μένα να τονίσω ότι έχω τις δικές μου απόψεις στην ιδιωτική μου ζωή κι ότι είμαι ανεξάρτητη ως δημοσιογράφος», έσπευσε να ξεκαθαρίσει η Φράνκα Λέφελτ, που πλέον έχει ενταχθεί στο δυναμικό της εφημερίδας «Die Welt».

«Ο διαφανής χειρισμός της ιδιωτικής μου ζωής το δείχνει αυτό. Γι' αυτό δεν έχω κάνει αναφορά στο κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP) στο παρελθόν. Από όσο γνωρίζω και πιστεύω, θα συνεχίσω τη δουλειά μου», προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο 43χρονος Λίντνερ έχει δηλώσει ότι λατρεύει την Φράνκα όχι μόνο επειδή συμφωνεί μαζί του στα περισσότερα θέματα αλλά επειδή είναι «ανεξάρτητο πνεύμα».

Ο Φιλελεύθερος Λίντνερ έχει εκφράσει ήδη την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά με την αγαπημένη του.

Ο πρώτος του γάμος

Το 2018, ο 39χρονος τότε αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και η κατά επτά χρόνια μεγαλύτερή του Ντάγκμαρ Ρόζενφελντ, αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα «Die Welt», πήραν διαζύγιο ύστερα από επτά χρόνια έγγαμου βίου.

Ο Λίντνερ και η 46χρονη Γερμανίδα δημοσιογράφος παντρεύτηκαν το 2011.

Η μελαχρινή δημοσιογράφος έδινε στον Λίντνερ όχι μόνο στιλιστικές συμβουλές αλλά και τον κατηύθυνε στην πολιτική ανοίγοντάς του τις...πόρτες στα ΜΜΕ, όπως είχε σχολιάσει το περιοδικό Spiegel.

Μάλιστα, είχε γραφτεί ότι απροκάλυπτα στήριζε τον τότε σύζυγό της.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέσα σε λίγες ώρες κατέρρευσε από την ηπατίτιδα το 13 μηνών βρέφος

Η Άγκυρα βγάζει τον Αύγουστο το τέταρτο γεωτρύπανο, «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονου στον Πειραιά: Τον έδειραν με στειλιάρι επειδή πήγε για καφέ με μια φίλη του!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης