Γερμανία: Το CDU αλλάζει στάση έναντι του Ισλάμ και αποκηρύσσει τη Σαρία

Γερμανία: Το CDU αλλάζει στάση έναντι του Ισλάμ και αποκηρύσσει τη Σαρία

«Οι μουσουλμάνοι οι οποίοι μοιράζονται τις αξίες μας ανήκουν στη Γερμανία. Η Σαρία δεν ανήκει στη Γερμανία», γράφει το προσχέδιο του νέου προγράμματος – Η χώρα βλέπει αυξημένες ροές μεταναστών την ώρα που το AfD βλέπει άνοδο στα ποσοστά του

muslims
Αλλαγή στάσης απέναντι στο Ισλάμ θα καταγράφει το νέο πρόγραμμα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίας, σε μία σαφή στροφή στην πολιτική του.

Το πρόγραμμα, που θα τεθεί προς έγκριση στην εκτελεστική επιτροπή και μετά στο ευρύτερο όργανο του εκτελεστικού συμβουλίου γράφει ότι «οι μουσουλμάνοι οι οποίοι μοιράζονται τις αξίες μας ανήκουν στη Γερμανία. Η Σαρία δεν ανήκει στη Γερμανία».

Σύμφωνα με την Bild, το νέο πρόγραμμα δεν θα επαναλαμβάνει την πάγια θέση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος τις τελευταίες δεκαετίες, που έλεγε ότι «το Ισλάμ αποτελεί μέρος της Γερμανίας».

Γιατί αποφασίστηκε η αλλαγή στροφής

Το 2006, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει το 2006 ότι «Το Ισλάμ αποτελεί μέρος της Γερμανίας και της Ευρώπης». Στη συνέχεια, ο χριστιανοδημοκράτης Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ είχε αναφέρει ότι «το Ισλάμ είναι τώρα επίσης μέρος της Γερμανίας», φράση που επανέλαβε το 2015 και η Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι «εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν σήμερα στη Γερμανία και αυτοί οι μουσουλμάνοι αποτελούν επίσης κομμάτι της Γερμανίας, επομένως το ίδιο ισχύει και για τη θρησκεία τους».

Η νέα διατύπωση εκτιμάται ως ρήξη με την έως τώρα στάση του CDU, με το βλέμμα από τη μια πλευρά στη νέα επιβάρυνση που δέχεται η χώρα από τις αυξημένες αφίξεις μεταναστών και από την άλλη στην άνοδο της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), η οποία εκφράζει ακόμη πιο συντηρητικές απόψεις για το θέμα.



Ειδήσεις σήμερα

Η Πόπη Τσαπανίδου... μπάρκαρε για Καραϊβική μετά το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Έκανε ένα λάθος, πρέπει να τον κρεμάσουμε;» λέει ο πατέρας του 18χρονου που πέταξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Δαυίδ εναντίον Λεβέντη για τη βίλα στις Σπέτσες: «Αν θέλεις το σπίτι, δώσε €30.000.000»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης