Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγάλος κίνδυνος η κόπωση από τον πόλεμο, λέει ο πρόεδρος της Τσεχίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγάλος κίνδυνος η κόπωση από τον πόλεμο, λέει ο πρόεδρος της Τσεχίας

Οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι απογοητευμένοι, οι Ρώσοι προετοιμάζονταν για τον χειμώνα, δήλωσε ο Πετρ Πάβελ που ήταν στρατιωτικός καριέρας

000_336P7UC
Η ουκρανική αντεπίθεση δεν εξελίσσεται με τον τρόπο με τον οποίο ανέμεναν οι ίδιοι οι Ουκρανοί, η υποστήριξη της Δύσης δεν ήταν επαρκώς μαζική και άμεση, ενώ ο χρόνος που σπαταλήθηκε για την προετοιμασία έδωσε τη δυνατότητα στη Ρωσία να προετοιμασθεί για την ουκρανική αντεπίθεση, δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ κατά την διάρκεια σύσκεψης της διοίκησης του τσέχικου στρατού στην Πράγα.

Αποσπάσματα της ομιλίας του Πάβελ δημοσιεύει η České noviny. Ο πρόεδρος υπήρξε κατά το παρελθόν στρατιωτικός καριέρας, στρατηγός και υπηρέτησε στις τσεχικές ένοπλες δυνάμεις αρχίζοντας από διοικητής μοίρας αλεξιπτωτιστών ειδικού σκοπού και φθάνοντας έως τη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου.

Ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με όπλα επιβραδύνεται, οι Ουκρανοί στρατιώτες για ευνόητους λόγους νιώθουν όχι μόνο κουρασμένοι αλλά όλο και πιο πολύ απογοητευμένοι με την υποστήριξη της Δύσης, επισήμανε ο Πάβελ.

«Αυτό δεν είναι το καλύτερο σημείο αφετηρίας του πώς να περάσεις ένα βαρύ χειμώνα και να επιτύχεις υπεροχή επί του αντιπάλου, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα μελετούσε, ανέπτυσσε την στρατιωτική του παραγωγή και τη δεδομένη στιγμή είναι σε θέση να προμηθεύει τόσα ή περισσότερα όπλα και πολεμοφόδια, απ’όσα μπορούμε εμείς να δώσουμε από την Δύση στην Ουκρανία», δήλωσε ο Τσέχος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Πάβελ, τουλάχιστον το ένα τρίτο των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας έχει καταστραφεί, δεν κατέστη δυνατόν έως τον χειμώνα να αποκατασταθούν οι υποδομές αυτές και αυτό δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα και για τον πληθυσμό και για την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων.

Κλείσιμο
Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή, διδάσκουν πολλά μαθήματα για την προσαρμογή όχι μόνο του στρατού αλλά και του συστήματος διεύθυνσης και της αλυσίδας εφοδιασμού, είπε ο Πάβελ.

Κατά την γνώμη του προέδρου της Τσεχίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία ενέχει έναν μεγάλο κίνδυνο και συγκεκριμένα την κόπωση, η οποία δεν εκδηλώνεται μόνο στις εμπόλεμες πλευρές αλλά και σε όλες τις χώρες οι οποίες υποστηρίζουν μία πλευρά.

«Αυτό θα οδηγήσει στην ενίσχυση των πιέσεων με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης με συμφωνία. Η συμφωνία, εάν υπάρξει φυσικά, θα βασίζεται στην πραγματική κατάσταση στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Τσέχος πρόεδρος εκφράζοντας την δική του πρόβλεψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Προϋπολογισμός: Μέτρα 2,5 δισ. ευρώ το 2024 για την στήριξη των εισοδημάτων

Εξάρχεια: Βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει και τέταρτη επίθεση από τον «Δράκο» των Εξαρχείων

Πόλεμος στο Ισραήλ: 1.000 σκάφη ξεκινούν από την Τουρκία για τη Γάζα με στάση στην Κύπρο - Φόβος για νέο Mavi Marmara
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης