Ερντογάν: Η Δύση είναι πολύ αδύναμη για να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ερντογάν: Η Δύση είναι πολύ αδύναμη για να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο εγγυητή για την ειρήνη στη Γάζα, είπε ο Ερντογάν στον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί

erdogan
Νέες αιχμές κατά της Δύσης με αφορμή την κατάσταση στη Γάζα άφησε ο Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις που έκανε από το Ουζμπεκιστάν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας που διεξάγεται στην Τασκένδη . Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η Δύση παραμένει σιωπηλή στους θανάτυς χιλιάδων γυναικών και παιδιών από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, προσθέτοντας πως η χώρα του συνεχίζει τις προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων. Παράλληλα, σε συνάντηση που είχε με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, τόνισε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο εγγυητή για τη διευθέτηση της κρίσης ανάμεσα στο Ισράηλ και τους Παλαιστινίους στη Γάζα.

«Διανύουμε μια περίοδο όπου αντιμετωπίζουμε παγκόσμιες προκλήσεις. Οι πληγές που άνοιξαν από τον κορωνοϊό δεν έχουν ακόμη επουλωθεί. Αντιμετωπίσαμε τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Οι συγκρούσεις στα παλαιστινιακά εδάφη έχουν ραγίσει τις καρδιές μας. Έχουμε αφήσει πίσω μας την 34η ημέρα του πολέμου. Το 73% αυτών που δολοφονήθηκαν βάναυσα ήταν γυναίκες και παιδιά. Συνεχίζουν να βομβαρδίζουν οικισμούς αμάχων» είπε αρχικά ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φανατισμό που δολοφονεί ακόμη και παιδιά. Οι δυτικές χώρες παρακολουθούν τη σφαγή από απόσταση. Είναι πολύ αδύναμες για να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός, πόσο μάλλον για να ασκήσουν κριτική. Αυτοί που κλείνουν τα μάτια σε αυτούς που καίνε το Κοράνι δεν μπορούν να ανεχτούν ούτε την παλαιστινιακή σημαία. Είναι δυνατόν να αυξηθούν τα παραδείγματα υποκρισίας που έχουμε δει από τις 7 Οκτωβρίου».

«Συνεχίζουμε τις διπλωματικές μας πρωτοβουλίες για τον τερματισμό των συγκρούσεων. Μέχρι σήμερα, έχουμε στείλει 10 αεροπλάνα γεμάτα υλικά ανθρωπιστικής βοήθειας που ξεπερνούν τους 230 τόνους. Οι προετοιμασίες μας για την αποστολή των 2 πολιτικών πλοίων ανθρωπιστικής βοήθειας συνεχίζονται» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Όταν 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Παρίσι, οι ηγέτες του κόσμου διαδήλωσαν μαζί. Τώρα, 10 χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ο κόσμος σιωπά. Παιδιά και γυναίκες... Τα βλέπουμε αυτά στην τηλεόραση κάθε μέρα. Αν εμείς, ως οργάνωση, δεν υψώσουμε τη φωνή μας μαζί σήμερα, πότε θα την υψώσουμε;» σημείωσε ο Ερντογάν.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα λάθη που οδήγησαν στον θάνατο του βρέφους που παρασύρθηκε από μηχανή στον Βόλο

Φαίη Μπακογιώργου: Οι άγριοι ξυλοδαρμοί, η εκμετάλλευση και η δράση της μαστροπού Παγώνας

Ο πανηγυρισμός του Γιάννη μετά από κάρφωμα τον έστειλε στα αποδυτήρια με δεύτερη τεχνική ποινή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης