Διαψεύδουν οι Παλαιστίνιοι την επίθεση κατά του Μαχμούντ Αμπάς

Διαψεύδουν οι Παλαιστίνιοι την επίθεση κατά του Μαχμούντ Αμπάς

Σύγχυση επικράτησε μετά τις αναφορές τουρκικών ΜΜΕ για πυροβολισμούς στην αυτοκινητοπομπή που συνόδευε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

abas
Στη διάψευση της είδησης περί επίθεσης σε βάρος του αρχηγού της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς προχώρησαν οι Παλαιστίνιοι, ισχυριζόμενοι ότι δεν ευσταθούν τα όσα δημοσιοποιήθηκαν από τα τουρκικά ΜΜΕ λίγες ώρες νωρίτερα.

Η πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα στα ελληνικά ΜΜΕ περί ένοπλης επίθεσης στο προεδρικό κονβόι αυτοκινήτων στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα τα διαψεύδει κατηγορηματικά. Τέτοιο συμβάν δεν συνέβη ποτέ».

Μάλιστα και ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα Παλαιστίνιους αξιωματούχους, αμφισβητούν το γεγονός της επίθεσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων λόγων ότι μεταδόθηκε κυρίως από τουρκικά ΜΜΕ.

Κλείσιμο

Σημειώνεται ότι ορισμένα τουρκικά δίκτυα έγραφαν για ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του Παλαιστίνιου προέδρου το μεσημέρι της Τρίτης.

Ανέφεραν δε ότι την ευθύνη για την επίθεση φέρεται να ανέλαβε μια νέα σκιώδης ομάδα με την ονομασία "Children of Abu Jandel", τα μέλη της οποιάς  έχουν οργανωθεί μέσα στο παλαιστινιακό κατεστημένο ασφαλείας στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, κατά τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας από τους σωματοφύλακες του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής.

Σημειώνεται πως την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλέινκεν πραγματοποίησε μια εκτός προγράμματος επίσκεψη στη Ραμάλα και συναντήθηκε με τον Μαχμούντ Αμπάς. Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής ζήτησε από τον Μπλίνκεν να πείσει το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς της Γάζας. 


Ειδήσεις σήμερα:

Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητών που καταγγέλλουν παρενόχληση από τον γυμναστή: «Μου 'λεγε να κάτσω στα πόδια του»

Στουρνάρας: Να επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές - Η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα


Φωτογραφίες: Σε σακούλα δώρου με ουίσκι ήταν η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 39χρονο Ουκρανό ταγματάρχη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης