Ισραήλ: Έχει στοιχεία για να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας - Δείτε βίντεο

Ισραήλ: Έχει στοιχεία για να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας - Δείτε βίντεο

Το Ισραήλ έχει ήδη ενημερώσει αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού για αυτές τις πληροφορίες ενόψει της επίσκεψης του Μπάιντεν

Collage_Maker-18-Oct-2023-05-17-AM-4794
Το Ισραήλ θα δημοσιοποιήσει πρόσθετα στοιχεία για να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται για την έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα που άφησε εκατοντάδες νεκρούς, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης στο CNN ο Ισραηλινός αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κονρίκους.

Το Ισραήλ έχει ήδη δημοσιοποιήσει πλάνα που καταγράφηκε από ένα UAV στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, είπε ο Conricus, και σκοπεύουν να δημοσιοποιήσουν πρόσθετες πληροφορίες για μια συνομιλία που είχε υποκλαπεί μεταξύ Παλαιστίνιων μαχητών που καταλαβαίνουν ότι υπήρχε πύραυλος που δεν εκτοξεύτηκε σωστά.



Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων πρόσθεσε ότι οι IDF πέρασαν από τα δικά τους συστήματα για να επιβεβαιώσουν ότι δεν πυροβόλησαν σε αυτήν την τοποθεσία και ότι δεν υπήρξε καμία αστοχία από το Ισραήλ.

Ο Κονρίκους είπε ότι μια έρευνα για την έκρηξη αποκάλυψε ότι η Ισλαμική Τζιχάντ είχε εκτοξεύσει ένα μπαράζ ρουκετών προς το βόρειο ή το κεντρικό Ισραήλ και τουλάχιστον ένας από αυτούς δεν εκτόξευσε σωστά, έπεσε στο έδαφος και εξερράγη.



Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς ότι η έκρηξη θα μπορούσε να ήταν το αποτέλεσμα αναχαίτισης του Iron Dome που προκάλεσε την έκρηξη και την προσγείωση του πύραυλου, λέγοντας ότι αυτό "έχει επίσης διαψευσθεί κατηγορηματικά".

«Αυτό δεν ισχύει και δεν αναχαιτίζουμε ρουκέτες πάνω από τη Γάζα», δήλωσε o Κονρίκους.

Το Ισραήλ έχει ήδη ενημερώσει αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού για αυτές τις πληροφορίες ενόψει της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ την Τετάρτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης