Δείτε βίντεο του Al Jazeera: Πύραυλος της Ισλαμικής Τζιχάντ αστοχεί και χτυπά το νοσοκομείο στη Γάζα, λέει το Ισραήλ

Δείτε βίντεο του Al Jazeera: Πύραυλος της Ισλαμικής Τζιχάντ αστοχεί και χτυπά το νοσοκομείο στη Γάζα, λέει το Ισραήλ

Ο επίσημος λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ στο Twitter ισχυρίζεται πως πρόκειται για απόδειξη για το ποιος ευθύνεται για το χτύπημα

explosion-m
Με μία ανάρτηση στην οποία παραπέμπει σε βίντεο που μετέδωσε το Al Jazeera, ο επίσημος λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ ισχυρίζεται πως αποδεικνύονται τα όσα έχουν ειπωθεί από ισραηλινής πλευράς τις τελευταίες ώρες για το χτύπημα στο νοσοκομείο στη Γάζα με τους 500 νεκρούς και τραυματίες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, το αραβικό δίκτυο, μετέδωσε βίντεο στο οποίο απεικονίζεται πύραυλος του Ισλαμικού Τζιχάντ ο οποίος αστόχησε και χτύπησε το νοσοκομείο προκαλώντας την τραγωδία.

Η ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού του Ισραήλ στο Twitter:

«Μια εκπομπή του Al Jazeera κατέγραψε τη στιγμή που η Ισλαμική Τζιχάντ εκτόξευσε μια ρουκέτα η οποία εκπυρσοκρότησε και χτύπησε ένα νοσοκομείο στη Γάζα, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους».

Δείτε το βίντεο:


Το Ισραήλ δημοσιεύει βίντεο και υποστηρίζει ότι πύραυλος της Χαμάς αστόχησε και χτύπησε το νοσοκομείο

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν αρχικά ότι η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι η ισχυρότατη έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από μια αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς.

Σε ανάρτηση που έγινε αργότερα στον επίσημο λογαριασμό της ισραηλινής κυβέρνησης στο X παρατέθηκε βίντεο που δείχνουν την εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα και - κατά τα φαινόμενα- την πτώση ενός από αυτούς.

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος του IDF σημειώνει ότι «από την ανάλυση των συστημάτων του IDF προκύπτει ότι εξαπολύθηκε μπαράζ ρουκετών του εχθρού που πέρασε κοντά από το νοσοκομείο όταν χτυπήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές που έχουμε, ο τρομοκρατικός οργανισμός της Ισλαμικής Τζιχάντ είναι υπευθυνός για αυτή την αποτυχημένη εκτόξευση προς το νοσοκομείο».

Ηγέτης Χαμάς: Η σφαγή στο νοσοκομείο είναι νέο σημείο καμπής - Πλήρως υπεύθυνο το Ισραήλ

Ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς 
Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε ότι «η σφαγή στο νοσοκομείο είναι ένα νέο σημείο καμπής και μια πλημμύρα που θα προστεθεί στην πλημμύρα της Αλ Άκσα». Ο Χανίγια χαρακτήρισε το Ισραήλ πλήρως υπέυθυνο για τα εκατοντάδες αθώα θύματα.

Ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης σε τηλεοπτικό του μήνυμα ανέφερε επίσης ότι οι Αμερικανοί που παρείχαν απεριόριστη κάλυψη στο Ισραήλ φέρουν την ευθύνη για τη σφαγή του νοσοκομείου Baptist. «Ο εχθρός δεν σέβεται τις αξίες, τους νόμους, τα έθιμα ή τις νομοθεσίες. Ο εχθρός έχει αυταπάτες αν νομίζει ότι αυτές οι σφαγές θα καλύψουν την ηχηρή ήττα του ή θα ωθήσουν το λαό μας να παραδοθεί. Η αντίσταση συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι ο κατακτητής να εγκαταλείψει τη γη μας» ανέφερε επίσης ο Χανίγια στο μήνυμά του.

Νετανιάχου για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα: Υπεύθυνο το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ, έχουμε στοιχεία

Από την άλλη, το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ κατηγορεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα στοιχίζοντας τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, 200 με 300 σύμφωνα με αναφορές.

«Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε. Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ είναι υπεύθυνο για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα» έγραψε ο Νετανιάχου στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).


Στη συνέχεια, έκανε μία ακόμη ανάρτηση: «Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει: Βάρβαροι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο νοσοκομείο στη Γάζα και όχι το IDF. Όσοι δολοφόνησαν βάναυσα τα παιδιά μας, δολοφονούν και τα δικά τους παιδιά».

Σημειώνεται πάντως πως η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ) διέψευσε τις ισραηλινές αιτιάσεις ότι ευθύνεται για την έκρηξη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η στιγμή του βομβαρδισμού σε νοσοκομείο της Γάζας - Αναφορές για 500 νεκρούς και τραυματίες

Γέρακας: Απήγαγαν 23χρονο για 24 ώρες και ζήτησαν λύτρα €100.000 - Συνελήφθη ένας 36χρονος επτά μήνες μετά

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς πήγε να ρίξει το αεροπλάνο του Σολτς, τον έσωσε το Iron Dome
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης