Ρωσία: Η Μόσχα σκέφτεται την έξοδό της από τη διεθνή συνθήκη απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών
Το θέμα θα εξεταστεί σε συνεδρίαση της ρωσικής Δούμας την επόμενη εβδομάδα - Χθες ο Πούτιν ανέφερε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν επικυρώσει τη συγκεκριμένη συνθήκη σε αντίθεση με τη Ρωσία
Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει την επικύρωση της Συνθήκης Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών, μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτινγια το ρωσικό οπλοστάσιο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δούμα, της κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.
"Το συμβούλιο της Κρατικής Δούμα θα συζητήσει κατά την ερχόμενη συνεδρίασή του", η οποία προβλέπεται για τη Δευτέρα, "το ζήτημα της εξόδου από την επικύρωση της Συνθήκης Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών", αναφέρει ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε.
Αυτή έρχεται την επομένη δήλωσης του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με την οποία μια έξοδος αυτού του είδους θα μπορούσε να συνιστά "συμμετρική απάντηση" στις ΗΠΑ, οι οποίες δεν έχουν ποτέ επικυρώσει την συνθήκη αυτή.
"Η κατάσταση στον κόσμο έχει αλλάξει. Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες ξεκίνησαν πόλεμο κατά της χώρας μας. Οι σημερινές προκλήσεις απαιτούν νέες λύσεις", βεβαιώνει ο Βολόντιν.
Χθες, κατά το διεθνές φόρουμ του Βαλντάι, στη Ρωσία, ο Πούτιν έκρινε ότι "δεν είναι απαραίτητη" σκλήρυνση του ρωσικού πυρηνικού δόγματος υπό το φως της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της επιβολής άνευ προηγουμένου διεθνών κυρώσεων στη Μόσχα.
"Ακούω ήδη αιτήματα να αρχίσουμε, για παράδειγμα, δοκιμές πυρηνικών όπλων", δήλωσε.
"Οι ΗΠΑ υπέγραψαν την αρμόζουσα συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών και η Ρωσία την υπέγραψε. Η Ρωσία την υπέγραψε και την επικύρωσε, και οι ΗΠΑ την υπέγραψαν, αλλά δεν την επικύρωσαν", συνέχισε.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, "θεωρητικώς", η Ρωσία "θα μπορούσε να αποσύρει την συμφωνία της για την επικύρωση" στο πλαίσιο αυτό.
Επίσης σημείωσε ότι η Ρωσία ολοκληρώνει τις δοκιμές πυραύλων νέας γενιάς Μπουρεβέστνικ και Σαρμάτ.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.