Σημαντική πρόοδο έχουν κάνει οι τουρκικές αρχές για τη διάσωση ενός Αμερικανού σπηλαιολόγου που είχε παγιδευτεί 1.000 μέτρα κάτω από το έδαφος, σε ένα από τα βαθύτερα συγκροτήματα σπηλαίων της Τουρκίας για περισσότερο από μία εβδομάδα.
Πάνω από 150 άτομα συμμετείχαν στις προσπάθειες για τη διάσωση του Μαρκ Ντίκι αφότου εμφάνισε προβλήματα υγείας, στο σπήλαιο Μόρκα στις 2 Σεπτεμβρίου. Για την ασφαλή έξοδο χρειάστηκε να ανοίξουν περάσματα ακόμη και με εκρηκτικά.
Τώρα είναι πάνω από τα μισά της διαδρομής προς την έξοδο. Οι διασώστες ελπίζουν ότι θα φτάσει στην επιφάνεια έως την Τρίτη.
«Ο Μαρκ έφτασε στα τελευταία 180 μέτρα» περίπου στις 17:30 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), έγραψε η Τουρκική Ομοσπονδία Σπηλαιολογίας στο X και πρόσθεσε ότι «θα ξεκουραστεί εδώ για λίγο».
Ο Ντίκι ήταν επικεφαλής ομάδας για τη χαρτογράφηση νέου περάσματος στο σπήλαιο όταν άρχισε να υποφέρει από γαστρεντερική αιμορραγία στις 2 Σεπτεμβρίου. Η κατάστασή του βελτιώθηκε αργότερα αφού του έγινε μετάγγιση αίματος.
Τώρα έχει δεθεί σε φορείο και μεταφέρεται έξω. Οι τουρκικές αρχές λένε ότι τρέφεται ενδοφλεβίως.
Το πρόγραμμα Female Founders Hub @ Hospitality, από το WHEN και με την ουσιαστική υποστήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, προσφέρει ευκαιρίες μάθησης, mentoring και δικτύωσης σε γυναίκες επαγγελματίες του HORECA.
Οι μοναδικές φόρμουλες της LA VIE EN ROSE κάνουν κάθε στιγμή ομορφιάς να μοιάζει με μικρή γιορτή – Ποιες είναι οι κορυφαίες επιλογές που θα μονοπωλήσουν τη φετινή λίστα δώρων.
Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, πιέζουν και μικραίνουν, θα ήθελες να υπάρχουν κάποιες μικρές απολαύσεις που θα μπορείς να τις απολαμβάνεις λίγο περισσότερο, όπως τη νέα ΙΟΝ Σοκοφρέτα Double Choco