Η σκανδαλώδης και πολυσυζητημένη βιογραφία του Έλον Μασκ - Sex, drugs και... Μέγας Ναπολέων!

Η σκανδαλώδης και πολυσυζητημένη βιογραφία του Έλον Μασκ - Sex, drugs και... Μέγας Ναπολέων!

Ο κορυφαίος βιογράφος, Γουόλτερ Αϊζακσον, προτιμά να αποσιωπά τις καυτές λεπτομέρειες που φέρνει στο φως σχετικό άρθρο των «New York Times» για τα φημολογούμενα όργια, τα ναρκωτικά, τη μανία με τις μεταμφιέσεις και τις σχέσεις με ανθρώπους του Πούτιν - Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την επικείμενη αναμέτρησή του με τον Ζούκερμπεργκ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
elon_musk_xr
Η 11η Σεπτέμβρη δεν είναι μόνο η συμβολική ημερομηνία της απόλυτης καταστροφής για την Αμερική, αλλά και η μέρα που αναμένεται να κυκλοφορήσει η μεγάλη βιογραφία της πιο αμφιλεγόμενης και πολυσυζητημένης προσωπικότητας στον κόσμο: του Ιλον Μασκ.

Ο βιογράφος του Γουόλτερ Αϊζακσον, που έχει γράψει τις βιογραφίες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Στιβ Τζομπς και του Χένρι Κίσινγκερ, μπορεί να μη θέλει να αποκαλύψει λεπτομέρειες, αλλά οι διάφορες έρευνες των αντιπάλων του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο έχουν ήδη φέρει πολλά στο φως: η βιογραφία εστιάζει κυρίως στην προβληματική σχέση του Μασκ με τον πατέρα του, στις αντιφάσεις του χαρακτήρα του και στις μεγάλες του εμμονές, όπως για τον... Μεγάλο Ναπολέοντα, τον οποίο όχι μόνο αντιγράφει, αλλά φροντίζει ενίοτε να εμφανίζεται στα γραφεία της SpaceX ντυμένος με την ανάλογη αμφίεση.

Ωστόσο, είναι αρκετές οι λεπτομέρειες που προτιμά να παραλείψει η βιογραφία του Αϊζακσον, σύμφωνα με άρθρο των «New York Times», όπως άλλες εμμονές του Μασκ και εξαρτήσεις, τις ύποπτες φιλίες του, αλλά και τα φημολογούμενα sex parties ή τις παράδοξες συνευρέσεις με τον καλό του φίλο Λεονάρντο ντι Κάπριο και την Πάμελα Αντερσον σε βίλα φίλου.
musk_in__1_

Ανεπούλωτα τραύματα

Δεν είχε καν περάσει στην εφηβεία όταν ο μοναχικός και κάπως μονήρης Μασκ άρχισε να δέχεται το έντονο bullying των συμμαθητών του με παρ’ ολίγον τραγική εξέλιξη, αφήνοντάς του ένα ψυχικό τραύμα, το οποίο ο Αϊζακσον υποστηρίζει ότι δεν ξεπέρασε ποτέ: χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση η ομάδα των νταήδων που απειλούσαν τον ανυπεράσπιστο πιτσιρικά με τον στρατιωτικό πατέρα τον στρίμωξαν στα αποδυτήρια του σχολείου και του κατάφεραν τόσα χτυπήματα που λίγο έλειψε να του αφήσουν κάποια σοβαρή αναπηρία.

Ο μικρός νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα, αλλά όταν βγήκε τίποτα δεν ήταν ίδιο: ο ήδη διαταραγμένος ψυχικός του κόσμος είχε κλονιστεί τόσο πολύ που αποφάσισε ότι έκτοτε δεν θα έδειχνε για κανέναν λόγο ευάλωτος. Αυτό ήταν το σημείο που μετέτρεψε τον ευαίσθητο μικρό σε αποφασιστικό νέο, έτοιμο να επιτεθεί σε οποιονδήποτε μπορεί να έθιγε τη σωματική ή προσωπική του ακεραιότητα.

Αυτή τουλάχιστον είναι η κεντρική θέση της βιογραφίας του Αϊζακσον, ο οποίος θεωρεί ότι η πρώιμη στέρηση της παιδικής αθωότητας εξηγεί πολλά σημεία της προσωπικότητας του Μασκ, από τα αυθόρμητα ξεσπάσματα, την τάση για μεταμφιέσεις έως τον επιθετικό του χαρακτήρα. Ωστόσο, ο βιογράφος υποστηρίζει ότι, σε αντίθεση με ό,τι λέγεται για τον προβληματικό χαρακτήρα που παντοδύναμου αφεντικού της Tesla και της SpaceX, ο ίδιος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην άμεση και μακροχρόνια συνεργασία μαζί του αλλά και στις πολύωρες, μεταξύ τους, συνευρέσεις στο απέριττο μικρό δυάρι του ή στο γραφείο του στα κεντρικά της SpaceX, στο Τέξας, μια από τις πολλές εταιρείες του Μασκ. Κατάφερε, μάλιστα, εντελώς απρόσκοπτα, όπως υποστηρίζει, να μιλήσει και να πάρει συνεντεύξεις με πάνω από 200 συνεργάτες και φίλους του Μασκ προκειμένου να αντλήσει πολύτιμες πληροφορίες.
musk_in__8_
Σύμφωνα με το άρθρο των «New York Times», είναι αρκετές οι λεπτομέρειες που προτιμά να παραλείψει η βιογραφία του Αϊζακσον, όπως οι εξαρτήσεις του Ιλον Μασκ, οι ύποπτες φιλίες του, αλλά και τα φημολογούμενα sex parties
Κλείσιμο

Οσο για το πλεονέκτημά του να απολαμβάνει, για τις ανάγκες της έρευνας, μια τρυφηλή ζωή και μια κάπως υποκειμενική εμπλοκή με μια ακραία και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα όπως ο Μασκ, ο ίδιος επιμένει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε να διαχειριστεί μια τέτοια προσωπικότητα αφού έχει ήδη στο βιογραφικό του την περίπτωση Στιβ Τζομπς. Ο κορυφαίος βιογράφος ειδικεύεται στο να καταγράφει τις ζωές ανθρώπων, των οποίων το έργο ξεπέρασε τη φήμη τους αποδεικνύοντας ότι τα ελαττώματά τους είναι απαραίτητα συμπληρώματα του τεράστιου ταλέντου τους. «Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω τη βιογραφία του Ιλον Μασκ είναι ότι πρόκειται για την πιο ενδιαφέρουσα εν ζωή προσωπικότητα στον πλανήτη», εξηγούσε σχετικά σε ερώτηση δημοσιογράφου. «Κι αυτό πολύ πριν πάρει την απόφαση να αγοράσει το Twitter. Αλλωστε, όταν καλείσαι να γράψεις για τη ζωή του Μασκ, τα γεγονότα τρέχουν τόσο γρήγορα που σε ξεπερνούν.

Μας έχει ήδη βάλει στην εποχή της βιώσιμης ανάπτυξης με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, με την ηλικιακή ενέργεια. Και ξαναστέλνει την Αμερική στο Διάστημα ύστερα από τόσα χρόνια αποχής, αφού δεν είχαμε καταφέρει να στείλουμε κανένα διαστημικό όχημα σε τροχιά. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ένα κεφάλαιο στην εξερεύνηση του Διαστήματος που συνιστά πρωτοβουλία της πιο ενδιαφέρουσας εν ζωή προσωπικότητας», εξηγούσε σχετικά τονίζοντας ότι αυτό που τον ενδιέφερε στη βιογραφία είναι να φέρει στο φως άγνωστα στοιχεία για την προσωπικότητά ενός άκρως αντιφατικού ανθρώπου και να τον καταλάβει.

Δεν αρνείται ότι ο Μασκ είναι πολλές φορές απαιτητικός και απολυταρχικός με τους συνεργάτες του, «αλλά περιμένει να μοιράζονται μαζί του τη χαρά του όταν βρίσκουν μαζί κάτι νέο και μετά να μπορούν να παίζουν μέχρι το πρωί το βιντεογκέιμ τους, όπως έκανε ο Τζομπς» και ότι δεν αφήνει καμία στιγμή να μείνει ανεκμετάλλευτη, ακόμα και όταν φαίνεται ότι διασκεδάζει αφού μπορεί να πίνει το κοκτέιλ του μιλώντας για Κβαντομηχανική.
musk_logos

Τα μυστικά

Οι «New York Times», ωστόσο, επιμένουν ότι η ογκώδης βιογραφία μπορεί να είναι πλούσια σε πληροφορίες, αλλά έχει και πολλές παραλείψεις, όπως ότι ο Μασκ κάνει παρέα μόνο με κυνικούς κυνηγούς του χρήματος από το κλειστό περιβάλλον του Λος Αντζελες, με παρανοϊκούς καλλιτέχνες όπως ο Κάνιε Γουέστ και με πρώην συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είχε προσλάβει για μάνατζερ των εταιρειών του φιλοπουτινικούς Ρώσους παίκτες του πόκερ, όπως τον Ιγκόρ Κουργκάνοφ, τους οποίους το ίδιο το FBI απαίτησε να τους απολύσει!

Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα, σε άρθρο που δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής, ο Αϊζακσον αποφεύγει να υπεισέλθει σε τέτοιου είδους σκοτεινές υποθέσεις όπως τα sex parties στο ξενοδοχείο «El Ganzo», στο Λος Κάμπος στο Μεξικό, μαζί με τον κολλητό του φίλο Μπερ Κίτε, με τον οποίο περνούσαν τα Σαββατοκύριακα παρέα με ωραία κορίτσια. Ενδεχομένως να επρόκειτο για μερικά ακόμα πάρτυ οργίων που έχουν συνδεθεί με το όνομα του παντοδύναμου αυτοκράτορα της κατάκτησης του Διαστήματος και της Τesla, αν ο κολλητός του δεν ήταν ο δημιουργός του «Burning Man», δηλαδή του περίφημου φεστιβάλ που οργανώνεται μία φορά τον χρόνο στην έρημο Νεβάδα με ambient μουσική, νεοχίπικη αμφίεση και πολλά ναρκωτικά (απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή!).

Η ψυχεδελική αυτή εμπειρία τού να μένεις για μέρες στη μέση της ερήμου χωρίς μπάνιο και με ελάχιστη τροφή δεν μπορεί παρά να συμπληρώνεται από διάφορα παράξενα ναρκωτικά, αλλά και από το κάψιμο του περίφημου Burning Man, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Μασκ. «Είναι το μόνο φεστιβάλ που δεν χάνει καμία χρονιά», επιμένουν οι «New York Times», αναφέροντας ότι το ακριβό εισιτήριο που ξεπερνάει τα 600 δολάρια και το αυστηρό κριτήριο επιλογής των συμμετεχόντων είναι ενδεικτικό ότι στο φεστιβάλ επιλέγονται μόνο οι πλούσιοι και οι εκλεκτοί. Από τον Burning Man, που είναι και η αγαπημένη του αμφίεση, ο Μασκ εμπνέεται και από άλλες εκκεντρικές μεταμορφώσεις που λανσάρει ακόμα και στη δουλειά και οι οποίες εκτείνονται από αυτές του παράξενου καουμπόη, των ηρώων της Marvel μέχρι του Μεγάλου Ναπολέοντα.

Με τον Κίτε η εφημερίδα υποστηρίζει ότι γνωρίστηκαν μέσω του αδελφού του Ιλον Μασκ, Κίμπαλ, ο οποίος είναι αυτός που έκλεινε τα κοινά τους ταξίδια σε Ιμπιζα, Μαϊάμι, Σαν Φρανσίσκο και Μύκονο, ενώ σε αυτόν οφείλει την εμμονή του με τα ψυχοτρόπα μανιτάρια (τα οποία ο Μασκ έχει κατά καιρούς υποστηρίξει ότι δεν βλάπτουν και είναι καλύτερα από ο αλκοόλ).

Ο καλός του φίλος Κίτε για να τον ευχαριστήσει, με τη σειρά του, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, φρόντισε να του φτιάξει ένα ωραίο διακοσμητικό αυτοκίνητο Tesla από χασίς (!) χωρίς κανείς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιώσει αν έμεινε άθικτο ή αν καταναλώθηκε στην πορεία.
musk_in__2_
Αν όνειρο του Μασκ ήταν να γίνει κάτι ανάμεσα σε Μέγα Ναπολέοντα και «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», ως ένα αμετανόητο παιδί που κατάφερε να κάνει πραγματικότητα την επιστημονική του φαντασία, αντικαθιστώντας τα περίτεχνα παιχνίδια του με διαστημικά σκάφη, σίγουρα το πραγματοποίησε και με το παραπάνω

Η κατάκτηση του Διαστήματος

Αρνούμενος να απαντήσει σε αντίστοιχες ερωτήσεις δημοσιογράφων και στα στοιχεία του άρθρου των «New York Times» ο Αϊζακσον παραπέμπει σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της βιογραφίας, όπου δίνει έμφαση στα τραύματα της παιδικής ηλικίας και στον χαμό του γιου του Μασκ αλλά και στις τρελές ιδέες που διατηρεί ακόμα και σήμερα. Αν το όνειρο ήταν να γίνει κάτι ανάμεσα σε Mέγα Ναπολέοντα και «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» ως ένα αμετανόητο παιδί που κατάφερε να κάνει πραγματικότητα την επιστημονική του φαντασία, αντικαθιστώντας τα περίτεχνα παιχνίδια του με διαστημικά σκάφη, σίγουρα τα κατάφερε με το παραπάνω.

Οι εξωφρενικοί ρυθμοί με τους οποίους δούλευε, διάβαζε και έκανε τις σπουδές του ενδεχομένως να δικαιολογούν, κατά τον βιογράφο του, την ανάγκη του για έντονες και κάπως εξωφρενικές διασκεδάσεις και την αγάπη του για εκκεντρικού τύπου ακρότητες. Το μέτριο ή έστω η μεσοβέζικη έκφραση «κοινός νους» δεν υπήρχαν, άλλωστε, ποτέ στο λεξιλόγιό του: σε ηλικία μόλις 9 χρόνων, στην κλασική ερώτηση του φίλου του πατέρα του τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, εκείνος είχε απαντήσει αποστομωτικά: «Εκατομμυριούχος». Η ειρωνική αντίδραση του οικογενειακού φίλου δεν ξεπεράστηκε με άνεση από τον μικρό Ιλον, ο οποίος τον αποκάλεσε «βλάκα χωρίς αντίληψη», μια ακόμα απόδειξη ότι τα παιδιά με το σύνδρομο Ασμπεργκερ, από το οποίο έχει ομολογήσει ότι πάσχει, δεν τα έχουν καλά με το ψέμα.

Αντίστοιχα, οδυνηρά ειλικρινής ήταν, πάντα, με τους πολύ δικούς του ανθρώπους, όπως με την πρώτη του γυναίκα Τζαστίν Γουίλσον, με την οποία, ωστόσο, όπως επιμένει ο Αϊζακσον, διατηρεί ιδανικές σχέσεις όταν στο ξέσπασμά της ότι είναι «σύζυγος και όχι υπάλληλός» του, εκείνος είχε απαντήσει ότι αν ήταν υπάλληλος του, θα την απέλυε. Οι τεράστιες απαιτήσεις που έχει από τους πολύ κοντινούς του ανθρώπους και τους υπαλλήλους του αλλά και οι εξοντωτικοί ρυθμοί με τους οποίους δουλεύει δικαιολογούν τη βαθιά του απέχθεια για διακοπές καθώς, όπως λέει, μια φορά που αποφάσισε να φύγει σε ταξίδι αναψυχής κινδύνευσε πραγματικά η υγεία του.
musk_in__7_
Με την πρώτη σύζυγό του και μητέρα των 6 παιδιών του, Τζαστίν Γουίλσον, χώρισαν το 2008

«Οι διακοπές μπορούν να σε σκοτώσουν», είχε πει κάποτε αφού ακόμα και στα φοιτητικά του χρόνια η διασκέδαση αφορούσε μόνο κάποιες σπάνιες βραδιές ξεσπάσματος. Ακόμα κι αυτό, όμως, το είχε δει ως αφορμή για επιχειρηματική εκμετάλλευση: δεν είχε καν κλείσει τα 20, όταν μαζί με έναν συμφοιτητή του νοίκιασαν ένα μεγάλο σπίτι με δέκα κρεβατοκάμαρες, το οποίο μετέτρεψαν σε prive night club, κάνοντας χρυσές δουλειές και βγάζοντας πολλά χρήματα. Τα επιχειρηματικά εγχειρήματα, ωστόσο, δεν εξαντλήθηκαν στις φοιτητικές ιδέες, καθώς παράλληλα με το διδακτορικό του στο περίφημο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ετοίμαζε πυρετωδώς την πρώτη του μεγάλη δουλειά στο Διαδίκτυο, όταν όλοι ακόμα, εν έτει 1994, αγνοούσαν σχεδόν την ύπαρξή του.

Αφού δανείστηκαν μαζί με τον αδελφό του Κίμπαλ Μασκ 28.000 δολάρια έθεσαν σε εφαρμογή το Zip2, ένα website με οδηγούς πόλεων για λογαριασμό κορυφαίων εντύπων όπως οι «New York Times» και η «Chicago Tribune», κερδίζοντας αμέτρητα χρήματα. Ηταν η εποχή που ο Ιλον κοιμόταν στο γραφείο κάνοντας μπάνιο στο κτίριο ενός συλλόγου, μια χίπικη συνήθεια με την οποία είναι άκρως εξοικειωμένος, αφού, όπως λέει, μπορεί να μείνει άνετα χωρίς σταθερό σπίτι και να κοιμάται στο αυτοκίνητο. Η επιχείρησή του, πάντως, εξελίχθηκε τόσο που προτού καν κλείσει τα 28 είχε ήδη στον τραπεζικό του λογαριασμό 22 εκατ. δολάρια.
musk_in__4_
Η προσωπική ζωή του Μασκ καλύπτεται γενικώς από μυστήριο, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από το χρονικό ενός ιδιόρρυθμου έρωτα με την 34χρονη Καναδή ηθοποιό Γκράιμς

Τα δράματα

Το επόμενο εγχείρημά του ήταν μια αντίστοιχα έξυπνη ιδέα που αφορούσε online αγορές προϊόντων, η Xcom, που έμελλε να εξελιχθεί στo περίφημo PayPal. Η διευθυντική θέση που ανέλαβε ιδρύοντας την εταιρεία μαζί με τον φίλο του Πίτερ Τιλ δεν κατάφερε να ευδοκιμήσει εξαιτίας των εσωτερικών συγκρούσεων με τα υπόλοιπα μέλη, με αποτέλεσμα, θυμίζοντας απόλυτα την περίπτωση Στιβ Τζομπς, ο Μασκ να βρεθεί τελικά απολυμένος από την ίδια του την εταιρεία!

Για την ακρίβεια, λίγο πριν προσγειωθεί στην Αυστραλία για τις πρώτες του διακοπές μαζί με τη σύζυγό του Τζαστίν, πληροφορήθηκε την έξωσή του από την εταιρεία - ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που δεν τα πήγε ποτέ καλά με την ιδέα του παραθερισμού. Επιβεβαιώνοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο το ρητό «ενός κακού μύρια έπονται», το μωρό που γέννησε η Τζαστίν λίγους μήνες μετά την απόλυσή του δίνοντάς του απεριόριστη χαρά πέθανε ξαφνικά από το «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου», χωρίς καν να έχει κλείσει τρεις μήνες ζωής, σκληραίνοντας ακόμα περισσότερο τον Μασκ. Από τότε άρχισε να κάνει τρελά σχέδια για εποικισμό στον Αρη, προσπαθώντας να αγοράσει παροπλισμένους πυραύλους από τους Σοβιετικούς και όταν το ποσό τού φάνηκε υπέρογκο, αποφάσισε να φτιάξει τους δικούς του!

Τίποτα δεν φαινόταν ικανό να σταματήσει τον δαιμόνιο Μασκ, που πάντοτε έβλεπε μπροστά από την εποχή του και έτσι θα αποφασίσει να φτιάξει διαστημικά οχήματα ιδρύοντας τη SpaceX. Την ίδια περίοδο -είμαστε ήδη στο 2004- θα ιδρύσει μαζί με τον Μάρτιν Εμπερχαρντ την Tesla Motors.
musk_in__5_
Παρά τις περιστασιακές περιπέτειες με τις διάφορες στάρλετ, καμία δεν κατάφερε να αντικαταστήσει τη μόνιμη συνοδό και… σκιά του, που δεν είναι άλλη από τη μητέρα του, πρώην διάσημο μοντέλο των 70s, Μάγια Μασκ

Μέσα σε λίγα χρόνια, όμως, όπως αποδεικνύουν οι απότομες μεταστροφές της ζωής του, θα βρεθεί και πάλι από το ζενίθ στο ναδίρ φτάνοντας στην πιο σημαδιακή και τραυματική για τον ίδιο χρονιά: το 2008 θα αποδειχθεί η χειρότερη χρονιά της ζωής του αφού θα χωρίσει με τη σύζυγό του -η οποία εν τω μεταξύ του είναι χαρίσει έξι παιδιά!- και θα δει την εταιρεία του, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης του συνεταίρου του, να καταρρέει. Και σαν να μην έφτανε το ότι η Tesla κινδύνευε να κλείσει εξαιτίας των χρεών, σοβαρά προβλήματα είχε αρχίσει να έχει και η SpaceX με την εκτόξευση του πρώτου πυραύλου «Falcon 1». Αλλά επειδή για τον τραυματισμένο ψυχικά από μικρό Μασκ, τα δράματα είναι οικεία κατάσταση, ξέρει πολύ καλά να τα γιατρεύει και να βγαίνει σχεδόν αλώβητος. Η γνωριμία, λίγο μετά τον χωρισμό του, με τη Βρετανίδα ηθοποιό Ταλούλα Ράιλι θα τον γεμίσει αισιοδοξία και θα τον βοηθήσει με δάνεια που θα πάρει από φίλους να κάνει μια νέα αρχή.

Αναλαμβάνει μέσω της SpaceX να στείλει διαστημικές προμήθειες στη NASA, κάτι που του δίνει μία ακόμα ευκαιρία να βγάλει πολλά χρήματα και σε συνδυασμό με τα ποσά που αποσπά από το Χρηματιστήριο αρχίζει και πάλι να δεσπόζει ανάμεσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους των ΗΠΑ (έχει εν τω μεταξύ πάρει την αμερικανική υπηκοότητα). Την ίδια εποχή οδηγεί την εκλεκτή της καρδιάς του στην εκκλησία, σε μια εντυπωσιακή τελετή στα Χάιλαντς της Σκωτίας, κερδίζοντας μια περίοπτη θέση στα lifestyle έντυπα όλου του κόσμου.

Αλλά επειδή στο λεξιλόγιο του Μασκ, το «για πάντα» είναι έννοια σχεδόν άγνωστη, το ζευγάρι θα χωρίσει λίγα χρόνια αργότερα και ο πανίσχυρος επιχειρηματίας μπορεί πλέον όχι μόνο να πειραματίζεται με διάφορες ερωτικές περιπέτειες, αλλά και με νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα. Φτιάχνει τη Starlink με ειδίκευση στην κατασκευή δορυφόρων, ταυτόχρονα είναι ιδρυτής της Neuralink, που διερευνά τη συμβίωση ανθρώπου - Τεχνητής Νοημοσύνης πραγματοποιώντας υψηλά πειράματα, ενώ η τελευταία του εμμονή είναι τα υπερηχητικά αεροσκάφη μέσω της Hyperloop.

Ομως, τι κι αν βγήκε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου εκτοπίζοντας τον Τζεφ Μπέζος από την κορυφή; Ο μεγάλος έρωτας του για την πρώην του Τζόνι Ντεπ, Αμπερ Χερντ, δεν έχει ακόμα στεφθεί με επιτυχία, αφού το ζευγάρι χωρίζει και τα ξαναφτιάχνει, ενώ ο πανίσχυρος άνδρας λέει ότι είναι η μόνη γυναίκα που του έχει ραγίσει την καρδιά. Εν τω μεταξύ, δείχνει να αντλεί παρηγοριά από διάφορες στάρλετ που τον περιτριγυρίζουν, αν και καμία δεν φαίνεται να είναι ικανή να αντικαταστήσει την επίσημη συνοδό του που δεν είναι άλλη από τη δυναμικότατη μητέρα του Μάγια Μασκ, την οποία είδαμε πρόσφατα να χαίρεται τις ομορφιές της Σαντορίνης.
musk_in__3_
Ο μεγάλος του έρωτας για την πρώην του Τζόνι Ντεπ, Aμπερ Χερντ, δεν έχει ακόμα στεφθεί με επιτυχία, αφού το ζευγάρι χωρίζει και τα ξαναφτιάχνει, ενώ ο πανίσχυρος άνδρας λέει ότι είναι η μόνη γυναίκα που του έχει ραγίσει την καρδιά

Η πάλη με τον Ζούκερμπεργκ

Παρότι όλοι πίστευαν ότι η πολυσυζητημένη μάχη ανάμεσα στον Ιλον Μασκ και τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ήταν μια καλοστημένη φάρσα ή ένας κοινός τρόπος προώθησης των εαυτών τους και των επιχειρήσεών τους, οι απειλές που ανταλλάσσουν μεταξύ τους δείχνουν ότι τα πράγματα σοβαρεύουν για τα καλά. Σε τελευταία ανάρτησή του ο Ζούκερμπεργκ προκάλεσε τον αντίπαλό του, για μία ακόμα φορά, σε μάχη και μάλιστα σε χρυσό κλουβί (!) λέγοντάς του ότι δεν τολμάει, αφού δεν ορίζει ημερομηνίες για να λάβει στη συνέχεια την απάντηση ότι: «Η διαχείριση του αγώνα θα γίνει από τα ιδρύματα που ανήκουν σε εμένα και τον Zuck (όχι από το UFC). Η ζωντανή μετάδοση θα γίνει σε αυτή την πλατφόρμα και τη Meta. Στο φόντο θα βρίσκεται η αρχαία Ρώμη, τίποτα σύγχρονο. Μίλησα με την πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον υπουργό Πολιτισμού,οι οποίοι συμφώνησαν για μια επική τοποθεσία».
musk_in__6_
Ενα από τα tweets με τα οποία ο Μασκ τρολάρει τον Ζούκερμπεργκ ζητώντας του να υποδείξει το σημείο όπου θα παλέψουν

Ως γνωστόν, ο ιδιοκτήτης της XCorp και διευθύνων σύμβουλος της Meta είχαν πρωτοσυζητήσει την ιδέα μιας ενδεχόμενης μάχης τον Ιούνιο, αμέσως μετά τη μεταξύ τους αντιμαχία για το θέμα του Threads, το οποίο ο Μασκ θεωρεί ότι είναι κλοπή του δικού του πλέον Twitter.


Ειδήσεις σήμερα:

Δύο σοβαρά τροχαία στην Ποσειδώνος μέσα σε λίγη ώρα - Τραυματίστηκε γυναίκα που παρασύρθηκε από ΙΧ

«Greek mafia και Δον Κορλεόνε» ο Κασιδιάρης, καθοδηγεί τους Σπαρτιάτες από τον Κορυδαλλό, καταγγέλλει ο Στίγκας

ΗΠΑ: Μητέρα συνελήφθη για βιασμό 15χρονων διδύμων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης