Καναδός σεφ πουλούσε δηλητήριο online σε άτομα με αυτοκτονικές τάσεις - Έρευνα για 88 θανάτους στη Βρετανία

Καναδός σεφ πουλούσε δηλητήριο online σε άτομα με αυτοκτονικές τάσεις - Έρευνα για 88 θανάτους στη Βρετανία

O 57χρονος, που εργαζόταν στην κουζίνα πολυτελούς ξενοδοχείου, κατηγορείται ότι έστειλε 1.200 πακέτα σε 40 χώρες 

kenneth_law
Η εθνική εγκληματολογική υπηρεσία (NCA) της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο Κένεθ Λο, ένας Καναδός σεφ, αφού τον συνέδεσε με τον θάνατο 88 ανθρώπων που αγόρασαν μέσω καναδικών ιστότοπων ουσίες προκειμένου να αυτοκτονήσουν.

Η NCA έλαβε τον Απρίλιο πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πολλοί άνθρωποι στη Βρετανία αγόρασαν προϊόντα από καναδικούς ιστότοπους, μετά τη σύλληψη του Λο στον Καναδά επειδή παρείχε δηλητήριο σε άτομα με αυτοκτονικές τάσεις μέσω καναδικού ιστότοπου, μετέδωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας κατάλογος της Interpol με τα στοιχεία 232 Βρετανών αγοραστών παραδόθηκε στην NCA από τις καναδικές αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα Times. Στη συνέχεια οι έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 88 από τους ανθρώπους αυτούς πέθαναν.

«Η NCA αποφάσισε να διεξαγάγει έρευνα για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», ανακοίνωσε.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη σύνδεση μεταξύ αυτών των ουσιών, που αγοράστηκαν μέσω των ιστότοπων, και τα αίτια θανάτου» των 88 ανθρώπων, διευκρίνισε η NCA.

Ο 57χρονος Λο συνελήφθη στον Καναδά τον Μάιο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες επειδή παρείχε βοήθεια σε ανθρώπους που ήθελαν να αυτοκτονήσουν, αφού ο ίδιος παραδέχθηκε σε δημοσιογράφο που διεξήγαγε μυστική έρευνα ότι «πολλοί, πολλοί, πολλοί, πολλοί» άνθρωποι πέθαναν αφού πήραν τις ουσίες που πουλούσε μέσω του διαδικτύου.

Ο Καναδός σεφ, που εργαζόταν στην κουζίνα πολυτελούς ξενοδοχείου, κατηγορείται ότι έστειλε 1.200 πακέτα σε 40 χώρες και έρευνα για τις ενέργειές του έχουν ξεκινήσει στις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στον Αυλώνα: Επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα ο 45χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό - Τι βρέθηκε σπίτι του

Κοινωνικό Τιμολόγιο - Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι δικαιούνται φθηνό ρεύμα - Πώς θα κάνετε αίτηση

Τραμπ: Χαμός μετά την επιστροφή του στο «X» με τη φωτογραφία σύλληψης - «Next level» λέει ο Μασκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης