Πακιστάν: Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν
Ο Χαν συνελήφθη στις 9 Μαΐου από παραστρατιωτικούς τη στιγμή που έφτανε σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ, όπου εκδικαζόταν υπόθεση διαφθοράς, στην οποία είναι κατηγορούμενος
Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαναφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τις 8 Ιουνίου αναφορικά με πολλές υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνταν από αντιτρομοκρατικό δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg News.
Ο Χαν, που διετέλεσε πρωθυπουργός του Πακιστάν από το 2018 ως το 2022, συνελήφθη στις 9 Μαΐου από παραστρατιωτικούς τη στιγμή που έφτανε σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ, όπου εκδικαζόταν υπόθεση διαφθοράς, στην οποία είναι κατηγορούμενος. Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους όμως, αφού η σύλληψή του κρίθηκε παράνομη από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Κατά του 70χρονου Χαν εκκρεμούν πολλές δικαστικές υποθέσεις μετά την εκδίωξή του από την εξουσία τον Απρίλιο του 2022 έπειτα από πρόταση μομφής.
Η σύλληψή του προκάλεσεβίαιες συγκρούσειςσε πολλές πόλεις της χώρας μεταξύ υποστηρικτών του και των δυνάμεων ασφαλείας. Πολλά κυβερνητικά κτίρια πυρπολήθηκαν και στρατιωτικά σύμβολα καταστράφηκαν, ενώ αποκλείστηκαν και κεντρικές οδικές αρτηρίες. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βίαια αυτά επεισόδια, σύμφωνα με την αστυνομία και νοσοκομεία. Εκατοντάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι συνελήφθησαν κυρίως στις επαρχίες Πουντζάμπ και Χάιμπερ Παχτούνχβα.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.