Charlie Hebdo: Πυρά σε Ερντογάν στο νέο εξώφυλλο - Τον εμφανίζει να παθαίνει ηλεκτροπληξία σε μπανιέρα

Charlie Hebdo: Πυρά σε Ερντογάν στο νέο εξώφυλλο - Τον εμφανίζει να παθαίνει ηλεκτροπληξία σε μπανιέρα

«Μόνο η Μοίρα θα βοηθήσει να τον ξεφορτωθούμε» γράφει σε μακάβρια λεζάντα το σατιρικό περιοδικό - Αντιδράσεις στην Τουρκία

erdogan
Οργή έχει προκαλέσει στην Τουρκία το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo που εμφανίζει γυμνό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα στην μπανιέρα να παθαίνει ηλεκτροπληξία πιάνοντας λάμπα που παραπέμπει στο σύμβολο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Στο εξώφυλλο του γνωστού γαλλικού σατιρικού περιοδικού υπάρχει το εξής μήνυμα: «Μόνο η Μοίρα θα βοηθήσει να τον ξεφορτωθούμε».

charlie-hebdo


Το εξώφυλλο που αναφέρεται στον Ερντογάν και τον α’ γύρο των εκλογών στην Τουρκία, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας.

erdogan_2
Ο Ερντογάν σε ομιλία του και πίσω φαίνεται σημαία με το σύμβολο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)


Άμεση ήταν η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που είπε ότι «το διαβόητο περιοδικό συνεχίζει να προσβάλει το τουρκικό έθνος». «Το Charlie Hebdo, το διαβόητο Charlie Hebdo, συνεχίζει να προσβάλλει το τουρκικό έθνος. Ας μην ξεχνάμε! Αυτοί που εξυμνούν το κακό, πάντα πνίγονται στο δικό τους μίσος και στην κακία τους. Αυτό που είναι πραγματικά υποδειγματικό είναι ότι αυτοί που δεν μπορούν να ξεπεράσουν την ελεύθερη βούληση του Τουρκικού Έθνους με διάφορα παιχνίδια βασίζονται απεγνωσμένα στη μοίρα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του.

Κλείσιμο


Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, χαρακτήρισε το περιοδικό «κουρέλι» και τόνισε ότι «στις 28/5, το έθνος μας θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση». «Αφού το κουρέλι του Charlie Hebdo έχει τρελαθεί τόσο πολύ αυτό σημαίνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο.Το κακό μερικές φορές είναι έτσι. Οδηγεί το καλό. Μην ανησυχείς CH. Το έθνος μας στις 28 Μαϊου, θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση, με πιο δυνατή φωνή» δήλωσε ο Καλίν.



Από την πλευρά του, ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, έκανε λόγο για «ανήθικο και απάνθρωπο σκίτσο » που δείχνει ότι «η μεγάλη επιτυχία του Προέδρου μας στις εκλογές της 14ης Μαΐου έκανε και αυτούς τους ανέντιμους να χάσουν τον ύπνο τους».

«Με το τελευταίο ανήθικο και απάνθρωπο σκίτσο κατά του προέδρου μας, το Charlie Hebdo απέδειξε για άλλη μια φορά στον κόσμο πόσο αηδιαστικό είναι. Φαίνεται ότι η μεγάλη επιτυχία του Προέδρου μας στις εκλογές της 14ης Μαΐου έκανε και αυτούς τους ανέντιμους να χάσουν τον ύπνο τους, να σκορπίσουν τις αρρωστημένες διαθέσεις τους και να κάνουν εμετό από την μνησικακία και το μίσος τους. Απευθύνομαι το Charlie Hebdo και τα παράγωγά του: Ό,τι και να κάνετε, δεν μπορείτε να εκφοβίσετε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν μπορείτε να μας απομακρύνετε από τον δρόμο μας. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την ανηθικότητα και τους κοιτάμε με οίκτο στα μάτια καθώς αγωνίζονται σε αυτή την απόγνωση» σχολίασε ο Αλτούν.



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης για την «κυβέρνηση ειδικού σκοπού»: Σε απόλυτη σύγχυση οι αντίπαλοί μας

Παύλος Τσίμας στον Δανίκα: Μισός αιώνας εκλογών σε δύο ντοκιμαντέρ

Netflix: Κορίτσι που είχε απαχθεί από τη μητέρα του βρέθηκε έξι χρόνια μετά μέσω σειράς

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης