Νέα Υόρκη: Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο πεζοναύτης που έπνιξε με κεφαλοκλείδωμα άστεγο στο μετρό

Νέα Υόρκη: Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο πεζοναύτης που έπνιξε με κεφαλοκλείδωμα άστεγο στο μετρό

Ο 24χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία στο Μανχάταν την Παρασκευή το πρωί – «Έβαζε τον εαυτό του σε κίνδυνο προς όφελος των άλλων, πρέπει να επαινεθεί», δήλωσε ο δικηγόρος του

Collage_Maker-13-May-2023-06-31-AM-3364
Ο Ντάνιελ Πένι, ο Αμερικανός πεζοναύτης που έπνιξε με κεφαλοκλείδωμα έναν άστεγο στο μετρό της Νέας Υόρκης «θα έπρεπε να επαινεθεί για τον περιορισμό του Τζόρνταν Νίλι», υποστήριξε ο δικηγόρος του σε ραδιοφωνική συνέντευξη, λίγες ώρες αφού ο πελάτης του αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 100.000 δολαρίων.

Ο 24χρονος είχε παραδοθεί 
στις αρχές το πρωί της Παρασκευής με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, λόγω της θανατηφόρας λαβής πάνω στον Τζόρνταν Νίλι.

«Δεν μπήκε στο μετρό για να βλάψει κανέναν. Δεν επιτέθηκε σε κανέναν», είπε ο Τόμας Κένιφ για τον πελάτη του το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή «Cats & Cosby» του WABC.

«Πραγματικά έβαζε τον εαυτό του σε κίνδυνο προς όφελος των άλλων. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί γι' αυτό. Πρέπει να επαινεθεί», είπε ο Κένιφ στους οικοδεσπότες Τζον Κατσιματίδη και Ρίτα Κόσμπι.

Ο Πένι με κεφαλοκλείδωμα προκάλεσε θανατηφόρο πνιγμό στον Νίλι σε ένα βαγόνι την 1η Μαΐου, αφού ο άστεγος απειλούσε και φόβιζε τους επιβάτες, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Κλείσιμο
Η οικογένεια του Νίλι κατέρριψε τους εισαγγελείς του Μανχάταν επειδή κατηγορούν τον Πένι μόνο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πεζοναύτης σκότωσε σκόπιμα τον άστεγο, με τη νομική ομάδα του θύματος να πιέζει η κατηγορία να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με το επιχείρημα πως ο πεζοναύτης είχε υποβληθεί σε εκτεταμένη σωματική εκπαίδευση και ήξερε ότι ωθούσε τη λαβή του πνιγμού στο μοιραίο όριο.

Το μέγιστο της ποινής που προβλέπει η νομοθεσία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι 15 χρόνια. Αν ήταν κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία χωρίς πρόθεση η ποινή θα έφτανε τα 25 χρόνια.

Το περιστατικό

Ο 30χρονος Αφροαμερικανός άστεγος με μακρύ ιστορικό ψυχικής ασθένειας, που είχε συλληφθεί δεκάδες φορές στο παρελθόν κυρίως για διατάραξη της δημόσιας τάξης, ζητιάνευε στο τρένο και φώναζε σε άλλους επιβάτες, όπως δήλωσαν μάρτυρες, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επιτέθηκε σε κάποιον μέσα στο βαγόνι. Αργότερα βρέθηκε αναίσθητος μέσα στο βαγόνι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ο οποίος προήλθε από συμπίεση του αυχένα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Στο βίντεο της συμπλοκής που τράβηξε ένας freelancer δημοσιογράφος φαίνεται ο πρώην πεζοναύτης να κρατά τον Νίλι με λαβή από τον λαιμό για δύο λεπτά και 55 δευτερόλεπτα.





Ο 30χρονος Αφροαμερικανός ήταν μια «μικρή διασημότητα» στην πόλη: ντυνόταν σαν τον Μάικλ Τζάκσον και χόρευε στους δρόμους, μιμούμενος το ίνδαλμά του.




Οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον Πένι για ανάκριση μετά το θάνατο του Νίλι και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο χωρίς κατηγορίες - προκαλώντας κύμα διαδηλώσεων.




Οι δικηγόροι του 24χρονου πρώην πεζοναύτη υποστήριξαν και τότε ότι ο πελάτης τους δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Νίλι αλλά να τον ακινητοποιήσει.



Ειδήσεις σήμερα:

Μόρια: Το «κολαστήριο» περνά στην επόμενη ημέρα – Γίνεται χώρος παιδείας και καινοτομίας

Συμμορία έβγαζε πλαστά διπλώματα σε πιλότους: H ταρίφα των €25.000 και οι κρυφές κάμερες στα πουκάμισα

Ελεύθερη η «Μήδεια της Ηλείας» που δηλητηρίασε την έγκυο ανύπαντρη κόρη της για να ξεπλύνει την ντροπή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης